Hlavní obsah

Kladno - Zlín 2:3Rytířům Jágrův gól nestačil, prohráli posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Nash 1 : 0
29. Dufek 1 : 1
33. Ondráček 1 : 2
43. Kubiš 1 : 3
44. Jágr 2 : 3
Záznam online reportáže

Kladno

Ani třináctý gól Jaromíra Jágra v sezoně nepomohl hokejistům Kladna ukončit výsledkovou mizérii. Rytíři v rámci 44. extraligového kola prohráli na domácím ledě se Zlínem 2:3 a padli už posedmé za sebou. Osm kol před koncem základní části mají na poslední Pardubice náskok šesti bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva David Nosek ze Zlína, Jakub Strnad z Kladna, Tomáš Žižka ze Zlína, brankář Zlína Libor Kašík

Článek

Domácí se museli obejít bez své gólmanské jedničky Godly, jenž stále nestačil doléčit kotník, který si poranil před reprezentační přestávkou v zápase s Karlovými Vary. Mezi tři tyče se tak postavil Cikánek, mnohem víc práce měl ale v první třetině jeho protějšek Kašík.

Kladno totiž začalo aktivně a už ve třetí minutě měl při premiérové přesilovce zápasu hned dvě šance otevřít skóre Jágr. Napoprvé ale trefil Kašíkův beton, a když už poté zůstal zlínský brankář bezmocně na ledě, majitel Rytířů minul odkrytou klec. V 7. minutě se po lobu z vlastního pásma dostal do sólového úniku Hajný, bekhendovou kličkou se ale vyhnal mimo střelecký úhel.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr ve velké šanci před zlínskou brankou

V polovině úvodního dějství selhal v tutovce i Vampola, v 16. minutě už se ale Středočeši dočkali. Z vrcholku pravého kruhu vyslal dělovku Nash a až ve 44. zápase sezony se kanadský obránce dočkal prvního zásahu. Zlínští hrozili jen ojediněle, v největší příležitosti si na Cikánka nepřišli Sedláček ani dorážející Kubiš.

Od druhé třetiny ale Berani přidali a projevilo se to i na skóre. Debutem v národním týmu povzbuzený Dufek napřáhl ve 29. minutě v přesilovce z pravého křídla a srovnal. A kdyby o tři minuty později nezachránila Cikánka po střele Řezníčka tyčka, mohli hosté jít do vedení.

Stejně do něj hned v další minutě šli, nahození Novotného totiž na hranici brankoviště tečoval Ondráček. Marně se na ledě vztekali Jágr s Vampolou a na střídačce i jejich trenér Čermák, že podle jejich dojmu gólu předcházel nejen ofsajd, ale předtím i údajně neodpískané zakázané uvolnění Zlína.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Tomáš Kaut z Kladna a Dalibor Řezníček ze Zlína.

Ze třetí třetiny uběhly dvě a půl minuty, když se k dorážce dostal Kubiš a zajistil hostům dvoubrankový náskok. Užívat si ho ale mohli jen 83 vteřin, pak totiž Jágr při přesilovce vypálil přes bránícího protihráče na bližší tyč a snížil na 2:3.

V 58. minutě měl na hokejce vyrovnání Nash, z mezikruží ale branku přestřelil. Na poslední minutu základní hrací doby zkusilo Kladno hru bez Cikánka, ale na vyrovnání už nedosáhlo a prohrálo 2:3.

44. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. B. Nash (O'Donnell), 44. Jágr (O'Donnell, Austin) - 29. Dufek (Claireaux, Freibergs), 33. J. Ondráček (M. Novotný, Kubiš), 43. Kubiš (J. Ondráček, Buchta). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Kajínek, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 2916.
Kladno: Cikánek - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Barinka, Zelingr - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, Melka, J. Strnad - Hovorka, Stach, P. Machač - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, M. Novotný, Řezníček, Buchta - Dufek, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: