Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 4:6Ocelářům skvělý úvod nestačil, body bere Bruslařský klub

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Adamský 1 : 0
5. Wolski 2 : 0
15. Skalický 2 : 1
26. Zohorna 2 : 2
27. Najman 2 : 3
30. Zbořil 2 : 4
39. Kovařčík 3 : 4
57. Bičevskis 3 : 5
58. Růžička 4 : 5
60. Lunter 4 : 6
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté podlehli ve 44. kole extraligy Mladé Boleslavi 4:6 a svému přemožiteli přepustili v tabulce čtvrté místo. Úřadující mistr vedl v páté minutě 2:0, ale v polovině zápasu už prohrával 2:4. K obratu přispěl gólem a přihrávkou Adam Zbořil, tři nahrávky si připsal Lukáš Kašpar. Hosté, kteří v minulém zápase porazili vedoucí Liberec, udělali další krok směrem k přímé účasti v play off - na sedmé Karlovy Vary mají náskok 13 bodů.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva brankář Jakub Štěpánek z Třince a Oscar Flynn z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Úvodní střídání patřila Mladé Boleslavi, ale skóre se měnilo z první střely na druhé straně. Domácí získali u zadního mantinelu puk, připravili ho před branku Adamskému, který zavěsil zblízka bekhendem pod horní tyčku. Vzápětí Třinec zvýšil z přesilové hry: Wolski se prosadil střelou bez přípravy z pravého kruhu a připsal si devátou trefu ve dvanáctém utkání v extralize.

Karta se začala obracet od 15. minuty. Flynn, který se ocitl sám před Štěpánkem, ještě neuspěl s bekhendovou kličkou, ale o chvíli později udeřil z přečíslení čtyři na dva Skalický. Moc nechybělo, aby hosté ještě před odchodem do kabin vyrovnali, osamoceného Najmana ale vychytal reflexivně Štěpánek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Wojciech Wolski z Třince slaví branku

Středočeši si vše vynahradili třemi góly v rozmezí 26. až 30. minuty. Z přesilové hry vyrovnal Zohorna, od jehož chráničů se odrazila do branky střela Zbořila. O 29 sekund později otočil skóre agilní čtvrtý útok - Kousal trefil ze vzduchu bekhendovou přihrávku Flynna, puk se odrazil od tyčky a do branky ho dotlačil Najman. Poté hosté využili Zbořilem i druhou početní výhodu a vyhnali Štěpánka z branky, nahradil ho Daneček.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Wojciech Wolski se postaral o druhý gól domácích

Domácí nemohli dlouho nic vymyslet, trenér Varaďa začal míchat se složením útoků a vyplatilo se. Ještě před druhou přestávkou našel Michal Kovařčík střelou z levého kruhu místo u bližší tyče.

Vyrovnat mohli ve třetí třetině Růžička i Musil, místo toho v 57. minutě hosté odskočili trefou Bičevskise na 5:3. Koncovka byla přesto dramatická. O dvacet sekund později snížil zblízka Růžička a při hře bez gólmana měl na hokejce vyrovnání Vrána. Mladá Boleslav ale odolala a její výhru zpečetil do prázdné branky Lunter.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Adamský (Š. Novotný, Dravecký), 5. Wolski (Gernát, P. Vrána), 39. M. Kovařčík (Martin Růžička), 58. Martin Růžička - 15. Skalický (Klepiš), 26. R. Zohorna (A. Zbořil, Pláněk), 27. O. Najman (P. Kousal, Flynn), 30. A. Zbořil (L. Kašpar, Klepiš), 57. Bičevskis (L. Kašpar, Dlapa), 60. Lunter (L. Kašpar). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváci: 4282.
Třinec: Štěpánek (30. Daneček) - Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Mladá Boleslav: Krošelj - Hrdinka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - L. Kašpar, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec