Hlavní obsah

Č.Budějovice - Znojmo 3:0Znojmo opět nedalo Českým Budějovicím gól a prohrálo 0:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Gřegořek 1 : 0
53. Kotrla 2 : 0
55. Vydarený 3 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v dnešním utkání 23. kola extraligy Znojmo 3:0 a Orli ještě v této sezóně nedokázali dát Mountfieldu gól. Stejným výsledek jako na jihu Čech skončil i první vzájemný duel v sezóně ve Znojmě. Gólman Mountfieldu Roman Turek tak udržel podruhé proti Orlům a celkově počtvrté v sezóně čisté konto. Znojmo prohrálo venku již poosmé za sebou.

Článek

Jihočechy od počátku zdobila aktivita v ofenzivní činnosti, ale v koncovce byli stejně bezzubí jako jejich sporadicky útočící soupeř. První vážnou šanci měl Mertl, po jehož teči se rozvlnila jen boční síťka. Při trestech Kotašky a Jareše hráli domácí 76 vteřin v pěti proti třem, ale vůbec nic nevymysleli.

Po skončení přesilovky jeli Hübl s Brabencem dva na jednoho, druhý jmenovaný však pouze vyprášil Trvajovy betony. Oba týmy si pak vyzkoušely hru v početní převaze, ale žádný z brankářů se přitom nezpotil. Nedlouho před první sirénou ohrozil Trvaje skákavý kotouč z Vakovy hole, nebezpečná byla Sičákova rána od modré čáry i Šimánkův pokus o dorážku Sailerovy dělovky, ale při poměru střel 14:0 zůstával po úvodních dvaceti minutách bezgólový stav.

Ke změně skóre nedošlo ani ve 22. minutě, kdy Dopita chyboval v rozehrávce. Vystihl ji Hřebejk, rychle posunul kotouč na Sailera, ten našel před znojemskou klecí Šimánka, ale jeho střela šla vedle. Marné byly rovněž střelecké pokusy Mertla a Vaka. V polovině utkání se probudili také hosté a začali rozchytávat do té doby studeného Turka. Z rychlého průniku po levém křídle napřáhl k ráně Beroun a poté měl obrovskou šanci Meidl, jehož dorážku zblízka českobudějovický gólman zázračně zneškodnil. Jiskřilo se i před klecí Znojma, ale příležitosti Květoně a Gřegořka zůstaly nevyužity.

V úvodu závěrečného dějství hostující Demel nastřelil tyčku, záhy však udeřilo na protější straně. Vak vyhrál buly po Trvajově pravici, poslal puk na modrou čáru Gřegořkovi a ten švihem po ledě přesně trefil skulinku mezi brankářovým betonem a pravou tyčkou. Hosté si pak doslova protrpěli Jarešovo vyloučení, ale skóre zůstávalo stejné.

V 54. minutě se Kůrka s Mertlem řítili na osamoceného obránce Všetečku, ale Kůrka místo přihrávky zvolil nepříliš povedenou střelu. O chvíli později rozjásal ochozy Kotrla, jenž Květoňovu přihrávku od zadního mantinelu proměnil ve druhý gól domácích. Za další dvě minuty se probil do útočného pásma obránce Vydarený a tísněn třemi znojemskými hráči dokázal bekhendem potřetí skórovat. Dohrávalo se v poklidném tempu, několik vteřin před závěrečnou sirénou si připsal střelecký pokus ještě domácí Hübl.

Mountfield České Budějovice - Znojemští Orli 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 44. Gřegořek (Vak), 54. Kotrla (L. Květoň), 56. Vydarený. Rozhodčí: Mikula - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4664.
České Budějovice: Turek - F. Novák, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, od 21. navíc Mucha - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kůrka, Mertl, Veselý - L. Květoň, Vak, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Znojmo: Trvaj - Všetečka, Jareš, Mudroch, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, Haman, Demel - M. Růžička, J. Svoboda, Beroun - Meidl, R. Procházka, Plášek. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: