Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 6:2Zlín poosmé za sebou prohrál venku, v Plzni podlehl 2:6

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vlasák 1 : 0
7. Kracík 2 : 0
10. Rachůnek 2 : 1
12. Ludvík 3 : 1
16. Balaštík 3 : 2
24. Divíšek 4 : 2
47. Vlasák 5 : 2
50. Cartelli 6 : 2

Hokejisté Zlína v pondělním utkání 23. kola prohráli v Plzni 2:6 a připsali si osmou porážku venku za sebou. Plzeň i podvanácté doma bodovala a odčinila před vlastním publikem čtvrteční ztrátu dobře rozehraného zápasu s Třincem.

Článek

Po opatrném úvodu okořeněném dvěma tvrdými srážkami udeřili při přesilové hře domácí. Vlasákovo nahození totiž překvapivě zapadlo přesně k levé tyči branky střežené Bieglem. Za chvíli nervózně chytající gólman hostů jen s obtížemi vytěsnil lapačkou střelu Kubalíka z mezikruží. Plzeňští se opět dočkali o necelé dvě minuty později a znovu během početní výhody. Kracík najíždějící ze středního pásma nejprve Bieglovi naznačil střelu, kotouč však potáhl a následně padajícího zlínského veterána v brankovišti pohodlně přehodil.

Hosté se ovšem do utkání záhy vrátili, když dokonce při vlastním oslabení ujeli do přečíslení Balaštík s Rachůnkem a druhý jmenovaný nekompromisní ranou z pravého kruhu snížil na nejtěsnější rozdíl. Při přerušení hry poté zraněného Biegla nahradil rekonvalescent Murín. Nástup mu ale vůbec nevyšel. Z dobré práce Kubalíka s Dvořákem totiž těžil Ludvík, který vyjel zpoza branky a trefil se přesně nad Murínovu lapačku. Hosté se však dostali znovu na dostřel při dvojnásobné početní výhodě, kterou zužitkoval dorážkou Andrašovského nahození důrazný Balaštík.

V závěru rušné úvodní třetiny ještě Murín včasným skluzem zlikvidoval únik Ludvíka. Domácí nastoupili aktivně také do prostřední části a slovenský strážce jejich svatyně musel vyrazit střelu nikým neatakovaného Vlasáka. Hosté pykali za svou pasivitu až o chvíli později poté, co Divíšek vyšperkoval svůj průnik od mantinelu střelou mířící přesně nad ležícího Murína.

Ďurák vyprovokoval bitku s Adamským 

Hosté ve snaze smazat dvougólové manko více otevřeli hru. V rozletu je zabrzdilo čtyřminutové vyloučení Martina Čecha. Domácí ale nabídnutou výhodou pohrdli a naopak mohli v závěru druhé třetiny inkasovat. Po Balaštíkově ideální přihrávce ale rozjetý Mokrejš nevyzrál na Málkův rozklek.

V úvodu závěrečné třetiny drželi kotouč na svých holích více hosté. Příležitosti si ale vypracovávali domácí spoléhající na rychlé brejky. Murín musel zlikvidovat Divíškovu střelu a Benákův pokus od modré čáry zastavila jeho pravá tyčka. Definitivní klid domácím zajistil až Vlasák, který po vyražené střele Čakajíka pohotově sklepl kotouč ze vzduchu do sítě.

Výhru Plzně ještě zvýraznil přesilovkovou brankou od modré čáry Cartelli. Vysokou prohru Zlína mohl těsně před koncem zmírnit Martin Čech, jeho střela švihem ale skočila na břevnu Málkovy branky. V závěru zlínský kouč Bokroš poslal na led Ďuráka, který hned vyprovokoval rvačku s Adamským, který v utkání několikrát nevybíravě atakoval hostující hráče.

Lasselsberger Plzeň - RI Okna Zlín 6:2 (3:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Vlasák (Cartelli), 8. Kracík (Benák), 13. Ludvík (Dvořák), 24. Divíšek (Dvořák), 48. Vlasák (Čakajík), 51. Cartelli (Vampola) - 11. Rachůnek (Balaštík), 17. Balaštík (Andrašovský). Rozhodčí: Hodek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:11, navíc Adamský - Záhorovský oba 10 min., Ďurák 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4764.
Plzeň: Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, Cartelli - Vlasák, Divíšek, Adamský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Zlín: Biegl (13. Murín) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Klouček, navíc 59. Ďurák - Balaštík, Rachůnek, Mokrejš - P. Barinka, M. Čech, Andrašovský - Kubiš, Leška, Záhorovský - Okál, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: