Hlavní obsah

Č.Budějovice - Litvínov 4:3Budějovice otočily duel s Litvínovem, který venku opět padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Černý 0 : 1
8. Kůrka 1 : 1
34. Lukeš 1 : 2
38. Veselý 2 : 2
46. Reichel 2 : 3
51. Brabenec 3 : 3
53. Šimánek 4 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v nedělním 25. extraligovém kole Litvínov 4:3, když o zisku tří bodů rozhodli ve třetí třetině, ve které dvěma góly otočili vývoj utkání. Severočeši, kteří v Budvar Areně třikrát vedli, se tak ani ve svém čtrnáctém utkání na kluzišti soupeřů v této sezóně nedočkali výhry.

Článek

Litvínovu přitom stačilo pouhých 75 vteřin od úvodního buly, aby se ujali vedení. Od modré čáry vypálil Hranáč a útočník Černý šikovně přesměroval dráhu kotouče do Turkovy klece. Ve čtvrté minutě měl slibnou šanci Lukeš, ale za další čtyři minuty hráli domácí přesilovku, nadechli se k velkému náporu a po nápřahu Vydareného se puk odrazil od Kůrkovy brusle za záda bezmocného Hübla. Konzultace s videorozhodčím budějovický zásah potvrdila. V závěru třetiny nebezpečně pálil od modré litvínovský obránce Koma, ale Turek v pokleku změnu skóre nepřipustil.

V úvodu druhého dějství Lukeš zkusil překvapit Turka od zadního mantinelu, našel ho však připraveného. Jihočeši v krátkém časovém sledu hráli dvakrát více než půl minuty s pěti proti třem, ale jediná šance v podání rychle bruslícího Mertla skončila na boční síti. Pak se situace obrátila, díky trestům Muchy a Gřegořka měli hosté 78 vteřin dvojnásobnou početní převahu a dokázali ji využít.

Šlégr málem omráčil Turka

Nejprve Šlégr bombou z pravého kruhu trefil Turka do masky a téměř ho omráčil. Po znovuzahájení hry ještě zřejmě otřesený domácí gólman vyrazil Bendovu střelu, ale na dorážku Lukeše už dosáhnout nemohl. V pokračujícím oslabení o jednoho hráče Budějovičtí nečekaně vyrazili dopředu ve třech proti jedinému obránci Litvínova, ale Veselý akci ideálně nezakončil. Stejný hráč si spravil chuť o čtyři minuty později, kdy ve vlastním oslabení objel zezadu litvínovskou klec a kolem pravé tyčky poslal puk za brankovou čáru.

Nástup do třetí třetiny patřil znovu hostům. Lukešem vypálený kotouč vypadl Turkovi z lapačky, naštěstí pro Jihočechy ale těsně mimo brankoviště. Po šancích Jihočechů Hübla a Vydareného využili hosté vyloučení Hudce, když se před Turkem nejlépe orientoval Reichel, zkušeně si počkal na brankářův pohyb a bekhendem pod horní tyčku mazácky zavěsil. Snahu domácích o vyrovnání zbrzdilo další zbytečné vyloučení, ale sotva se potrestaný Hübl vrátil na led, vypálil od modré Toman a Brabenec vtipnou tečí zařídil třetí trefu Budějovic.

Za další dvě minuty Šimánek ve středním pásmu vypíchl soupeři puk a sólový nájezd úspěšně zakončil blafákem do bekhendu. Po chybě Šlégra mohl zakrátko skórovat i Vak, ale litvínovský gólman se nenechal oklamat. Minutu a půl před sirénou šel za katr Veselý a hosté to zkusili se šesti hráči v poli, jejich nápor však byl neúspěšný.

Mountfield České Budějovice - Litvínov 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Kůrka (Vydarený), 39. Veselý, 52. Brabenec (Toman), 54. Šimánek - 2. J. Černý (Hranáč), 35. Lukeš (Benda), 47. Reichel (Jánský). Rozhodčí: Levonen (Fin.) - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5314.
České Budějovice: Turek - Bolf, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, od 16. navíc Mucha - Hřebejk, V. Hübl, Sailer - Kůrka, Šimánek, Brabenec - L. Květoň, Vak, Kotrla - M. Hudec, Mertl, Brabenec. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Litvínov: J. Hübl ml. - Poživil, Šlégr, Koma, Hranáč, Skuhrovec, Vobořil, Punčochář, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Jenáček, J. Černý - Trávníček, Benda, Sklenička - Machulda, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice