Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 3:2Pardubice sahaly v Plzni po třech bodech, ale získaly jen jeden

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rolinek 0 : 1
39. Hlinka 0 : 2
57. Důras 1 : 2
63. Benák 2 : 2

Hokejisté Pardubic po nedělní trenérské změně sahali v uterní předehrávce 35. kola po třech bodech v Plzni, ale nakonec pod vedením provizorního dua Vladimír Martinec a Zbyněk Kusý prohráli v Plzni 2:3 v prodloužení. Západočeši tak i ve třináctém domácím utkání v ročníku bodovali a potřetí v sezóně Moeller porazili. Ve čtvrté minutě nastavení rozhodl zápas v přesilovce obránce Václav Benák.

Článek

Do plzeňské sestavy se po jednozápasovém odpočinku vrátil brankář Málek a nastoupili i uzdravení útočníci Fabuš, Šindel a Matějovský. Martinec s Kusým sestavili stejný tým, který v neděli pod vedením odvolaných Miloše Říhy a Pavla Rohlíka doma v neděli prohrál v prodloužení s nováčkem z Ústí nad Labem.

Domácí začali velkým náporem, ale Lašák už ve 22. sekundě zasáhl úspěšně při šanci Adamského a ve druhé minutě nepřekonal ležícího pardubického gólmana Ludvík. Když Plzeň nepotrestala ani Hlinkovo vyloučení, přišel trest na druhé straně. V 7. minutě Rolinek ještě neuspěl s tečí a dorážkou, ale Snopkovu následnou střelu už doklepl do odkryté branky.

Vyrovnat mohl v přesilovce Čakajík. Ve 14. minutě zatlačila domácí první pardubické formace, ale Hlinka ani Sýkora vedení nezvýšili. Plzeň si při Snopkově vyloučení šance nevytvořila, ale v 17. minutě měli hosté štěstí, když Fabušova rána propadla Lašákovi mezi betony. Puk však prošel mimo branku.

Po 33 vteřinách druhého dějství bylo vyrovnáno. Adamský ještě v první šanci na Lašáka nevyzrál, ale vzápětí jej z levého kruhu pro vhazování propálil mezi betony. Obrovskou šanci na obrat promarnil v 23. minutě v přesilovce Vlasák, který si před prázdnou brankou přehazoval puk z bekhendu na forhend a minul. Při trestu Cartelliho nezamířil přesně hostující Tvrdík. Potom nejdříve zahrozil po vyjetí zpoza branky pardubický Bláha a z brejku zase na druhé straně Divíšek.

V 36. minutě mohl po Posmykově chybě zařídit vedení Plzni v sólu Matějovský, ale pardubický gólman mu vypíchl puk hokejkou. V závěru druhé třetiny vyloučil sudí Hradil za souboj se rozjetým Sýkorou Benáka a vzápětí za vysokou hůl Důrase a Hlinka 34 vteřin před přestávkou při výhodě čtyř proti třem získal Moelleru opět náskok. Jeho pokus před odkrytou brankou ještě Málek stihl vyrazil, ale pardubický kapitán vzápětí plzeňského gólman zblízka z úhlu prostřelil.

V pokračující početní výhodě v úvodních vteřinách závěrečné části trefil nejlepší extraligový kanonýr Sýkora tyč. Plzeň zatlačila hosty při Havířově vyloučení, ale chyběla jí lepší finální přihrávka. Z brejku prověřil Málka v oslabení Somík. Ani Starého vyloučení domácím k vyrovnání nepomohlo, po vyloučeních Čakajíka a Vlasáka se rýsovala na 78 sekund přesilovka pěti proti třem. Ta rychle skončila, když sudí Hradil po zákroku Vampoly na Havíře vyloučil pardubického beka za nafilmovaný pád.

Plzeň vytěžila ze snahy vyrovnání v 58. minutě, kdy po Benákově přihrávce dotlačil puk za Lašáka Důras a připsal si svou šestnáctou trefu v sezoně. Nastavení sice začínaly přesilovkou Pardubice, ale po Snopkově faulu se síly vyrovnaly a při následné výhodě Plzně prostřelil od modré čáry pardubického gólmana Benák.

Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 3:2 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Adamský (Divíšek), 58. Důras (Benák), 64. Benák (Vampola) - 7. Rolinek (Snopek), 40. Hlinka (Píša). Rozhodčí: Hradil - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 12:12, navíc Divíšek 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5035.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Adamský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Matějovský. Trenéři: J. Kučera a F. Černý.
Pardubice: Lašák - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, J. Kolář II - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Somík, Pucher, Tvrdík - Starý, Koukal, Ondřej - Zohorna, Rákos, Bláha. Trenéři: V. Martinec a Kusý.

Reklama

Související témata: