Hlavní obsah

Klepiš: Hanzlík si hraje na frajera, tak jsem ho chtěl sesadit

PRAHA

Bodově na sebe sice slávistický útočník Jakub Klepiš v derby se Spartou neupozornil, na ledě ho ale rozhodně přehlédnout nešlo. Spolu s Červenkou zaznamenával permanentní nebezpečí pro obranu soupeře, potlesk hostujících fanoušků si navíc vysloužil ve druhé třetině, kdy několika přesnými ranami v pěstním souboji skolil na led sparťanského tvrďáka Hanzlíka. „Asi se budete ptát hlavně na tu rvačku, co?“ odtušil po příchodu mezi novináře Klepiš.

Článek

Samozřejmě. Jaká byla z vašeho pohledu?

Hanzlík mě chtěl dohrát, když už jsem neměl puk. Naštěstí jsem mu uhnul. Po odpískání jsem se ho jel zeptat, jestli má nějaký problém. A dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Vypadalo to, že Hanzlík s pořádnou bitkou ani nepočítá. Po jejím konci dlouho stál na ledě a divil se...

Ale vždyť on ještě ke všemu shodil rukavice! Potom už jsem se nebránil. Ale rukavice jsem záměrně neshazoval, protože jsem se bál trestu v dalších zápasech.

Znáte Hanzlíka ještě z vašeho již několik let starého působení v extralize?

Trošku ho znám. Hlavně vím, že si hraje na velkého frajera, tak jsem ho chtěl trochu sesadit. Navíc dělal machra i potom, tak nevím, co má za problém.

Na trestné lavici se potom po vás sápal, něco na vás naštvaně pokřikoval. Oč se jednalo?

Dostal na budku a pak ještě dělal machra. Nechápu ho. Nevím, co si o sobě myslí.

Pomohly vám v šarvátce i roky strávené v Americe, kde jste se mohl lecčemu přiučit?

Určitě! První bitka v Americe pro mě neskončila dobře. Měl jsem čtyřiadvacet stehů na hlavě. Potom jsem absolvoval ještě jednu nebo dvě, a ty jsem vyhrál. Ale nedá se říct, že bych se pral nějak moc. Ani to nevyhledávám.

Hanzlíka jste ale k ledu poslal hodně rychle...

V Americe máte bitkaře v každém týmu. Na tréninku jsem se s klukama ze srandy pral, ptal se jich, kde se má chytit dres a jiné věci. Takovéhle základy tedy mám.

Co vám na vyhraný pěstní souboj řekli spoluhráči?

Poklepali mě a řekli, že si to už konečně zasloužil.

Slavia tedy našla svého bitkaře?

Jako že bych nahradil Dudlíka (Radka Dudu)? To ne. Bylo to výjimečné. Prát se nechci, navíc mám v týmu jinou pozici.

Nemáte strach ze sparťanské odvety v příštím vzájemném zápase?

Ne. Pokud by se něco opět semlelo, dostal by Hanzlík znovu lekci.

Máte velkou radost, že Slavia městské derby jednoznačně opanovala?

Byl to vyhecovaný zápas. Je super, že jsme vyhráli. Po návratu ze zámoří to pro mě byl první zápas na velkém kluzišti v extralize, tak jsem se na to připravoval. Bylo to ale znát. Je tam o mnoho méně kontaktů.

Scházelo vám pět hráčů základní sestavy, přesto to na ledě nebylo vidět. Je tedy Slavia opravdu tak silná, že absenci svých opor dokáže bez problémů nahradit?

Místo Jardy Bednáře hrál Holec a hrál výborně. Byla to jeho premiéra v extralize a zvládl ji skvěle. Nebál se do ničeho chodit, výborně bruslil. I ostatní se toho chopili velice dobře.

Sparta naopak nevypadala, že by zrovna prožívala šťastné období.

Nevím. Nesleduji, jaké má Sparta období. Dali jsme nějaké góly v přesilovce, někteří sparťané to neunesli a byli zbytečně vyloučení. To možná rozhodlo.

Pomohla vám k herní pohodě i reprezentační účast na moskevském Channel One Cupu?

Nevím, jestli mi to pomohlo. Hrál jsem asi šest zápasů v deseti dnech a mám toho plné zuby. Síly nám všem rychle docházely. Musím na to zapomenout a rychle se zregenerovat. Hrálo se mi však dobře, extraliga je ale zase něco úplně jiného.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice