Hlavní obsah

Novým koučem hokejistů Ústí je Votruba, v Boleslavi se cítí zrazeni

ÚSTÍ NAD LABEM

Novým koučem hokejistů extraligového nováčka z Ústí nad Labem se stal Jan Votruba. Bývalý trenér Mladé Boleslavi vystřídal u kormidla Slovanu Vladimíra Evana, který dovedl Lvy do extraligy a po odvolání z postu hlavního trenéra bude působit na pozici sportovního manažera. Vedení prvoligového celku, odkud Votrubu ústecký management vykoupil, se však cítí zrazeno.

Článek

„Jsme si vědomi, že jsme tímto krokem způsobili klubu BK Mladá Boleslav problém s hlavním trenérem, a proto bych rád touto cestou poděkoval vedení BK Mladá Boleslav, přímo pak majiteli klubu panu Janu Plachému, za velice rychlé a korektní jednání. Mezi kluby došlo k finanční náhradě za trenéra Jana Votrubu,“ řekl generální manažer David Šaffer na oficiálních webových stránkách ústeckého klubu.

Vedení Ústí odvolalo trenéra Evana po debaklu 2:7 s Kladnem, ve středečním utkání proti Znojmu vedl Severočechy Pecka a extraligový nováček po sedmi porážkách v řadě slavil šťastné vítězství 3:2. Přesto mu nadále patří v tabulce poslední příčka, na Zlín ztrácí devět bodů.

Na oficiálních webových stránkách mladoboleslavského klubu jsou však podle uveřejněné tiskové zprávy velmi rozčarováni. "Pro mě osobně a pro celé vedení je tato situace velkým zklamáním. Trenér měl plnou důvěru a veškeré pravomoci. Odvedl zde velký kus práce, ale to, že tuto práci nedokončil a odchází, to je pro nás osobně obrovské zklamání. Klidně si dovolím říct, že mě osobně toto až uráží,“ podotkl předseda představenstva aktuálně druhého týmu 1. ligy skupiny Západ Jan Plachý.

U pětačtyřicetiletého Votruby se jedná o první extraligové angažmá v roli hlavního kouče. Má však asistentské zkušenosti z působení v Karlových Varech a ve Znojmě, kde ještě loni spolupracoval s Miloslavem Hořavou, současným hlavním trenérem hokejové dvacítky.

Důležitou roli sehrál vztah k severočeskému hokeji

"Vybírali jsme ze třech možností a nakonec se rozhodli pro pana Votrubu. Důležitou roli hrál fakt, že působil na severu Čech a zná zdejší hokejové prostředí," řekl manažer ústeckého Slovanu David Šaffer pro Sport.cz na adresu nového kouče, který odstartoval svou trenérskou dráhu u ústecké mládeže a jako hráč oblékal dres VTJ Litoměřice v 1. NHL.

Votrubovým asistentem zůstává Miroslav Mach. "Realizační tým, který bude stát na střídačce, zůstává zatím dvoučlenný. I z toho důvodu, že Vladimír Evan zůstává v klubu na pozici sportovního manažera a bude tak s trenéry v kontaktu," prohlásil pro ČTK Šaffer.

"S panem Votrubou jsme se dohodli na spolupráci do konce probíhající extraligové sezóny. Je tam však navíc možnost opce v délce dalších dvou let," dodal.

Reklama