Hlavní obsah

Budějovice snížily náskok Slavie, kladenský Patera a sparťan Ton nastříleli hattrick

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic snížili náskok vedoucí Slavie v tabulce O2 extraligy na jediný bod. Jihočeši v pátečním 37. kole porazili Třinec 4:1. Vedoucí Slavia prohrála v Plzni 4:5 po prodloužení, Sparta díky třem gólům Tona porazila v nastavení Znojmo 5:4. Hattrick nastřílel i kladenský Patera, Středočeši zdolali 5:2 Karlovy Vary. I z druhého zápasu odešel vítězně nový kouč Vítkovic Bokroš, jehož svěřenci porazili 4:3 Litvínov. Ústí nad Labem prohrálo se Zlínem 2:5.

Článek

Druhý tým tabulky České Budějovice přerušil vítěznou šňůru Třince, který šestkrát za sebou nepoznal hořkost porážky. Naopak Jihočeši pocítili vítěznou eufórii naposledy před pěti koly, od té doby nebodovali. Na radosti českobudějovických fanoušků se podílel zvláště dvěma brankami Květoň.

Vedoucí Slavia směřovala v Plzni po gólu Bednáře ze 48. minuty za vítězstvím, prodloužení zařídil svým druhým gólem v utkání Divíšek. V nastavení o výhře Západočechů rozhodl Jakub Šindel. Slavia tak na čele tabulky má před Budějovicemi jednobodový náskok.

Sparta vydřela proti Znojmu gólem Netíka z 55. minuty prodloužení, ve kterém v přesilovce rozhodl o výhře Sparty Petr Ton. Domácí kanonýr nastřílel v zápase hattrick.

Bokroš znovu uspěl

Litvínovští se na ledě desátého týmu extraligy z Vítkovic ujali vedení zásluhou Lukeše, ale domácí třemi brankami otočili nepříznivý stav. V 53. minutě hokejisté ve žlutočerných dresech snížili, avšak na prolomení desetiletého trápení na ostravském ledě to nestačilo. Vítkovice zdolaly Litvínov 4:3 brankami Tomáška, Jurečky, Köhlera a Boháče. Severočeši utkání zdramatizovali góly Bendy a Tomase, trenér Bokroš ale vyhrál i druhé utkání s novými svěřenci.

Rozjeté Kladno nezastavily v pátek ani Karlovy Vary, posílené výhrou nad Spartou. Kladenští vlétli na svého soka bez respektu a dvěma přesnými zásahy Pavla Patery vyhráli první třetinu 2:0. Ve druhé části přidali domácí stejný počet branek a když se Západočeši oklepali brankou Kristka ve 40. minutě, bylo již pozdě. Patera ve 48. minutě zkompletoval svůj hattrick a Středočeši vyhráli devátý zápas z posledních jedenácti.

Nováček extraligy Ústí nastoupil proti Zlínu s rozsáhlou marodkou a v páté minutě již prohrával po gólech Andrašovského a Mokrejše. O šest minut později snížil domácí Adam Šaffer, ale hned po první přestávce vrátil dvoubrankové vedení na hole Zlína Balaštík. Když ve 34. minutě zvýšil již na 1:4 pro hosty Filip Čech, dostali se Vlachovi svěřenci do herní pohody a odvezli si z ledu Slovanu všechny tři body.

Hokejová O2 extraliga, 37. kolo
Vítkovice - Litvínov 4:3on-line
Branky: 15. Boháč, 16. Köhler, 28. Jurečka, 54. Tomášek - 7. Lukeš, 53. Benda, 56. Tomas.
Plzeň - Slavia 5:4 po prodl.on-line
Branky: 36. a 60. Divíšek, 9. Fabuš, 47. Dresler, 64. Šindel - 13. Červenka, 18. Beránek, 20. Micka, 48. Bednář
Ústí nad Labem - Zlín 2:5on-line
Branky: 11. Šaffer, 59. Míka - 5. Andrašovský, 5. Mokrejš, 21. Balaštík, 34. F. Čech, 59. Kubiš
Č. Budějovice - Třinec 4:1on-line
Branky: 28. a 46. L. Květoň, 8. Šimánek, 60. V. Hübl - 14. Sekeráš
Kladno - Karlovy Vary 5:2on-line
Branky: 7., 20. a 48. Patera, 27. Ševc, 36. Bělohlav  - 39. Kristek, 55. Pech.
Sparta - Znojmo 5:4 po prodl.on-line
Branky: 27., 45. a 64. Ton, 24. Langhammer, 55. Netík - 12. Haman, 30. Mojžíš, 40. Erat, 46. Švrček
Liberec - Pardubice (16.1.)on-line

Reklama