Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 5:4Plzeň otočila zápas se Slavií, kterou zlomila gólem v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Fabuš 1 : 0
12. Červenka 1 : 1
17. Beránek 1 : 2
19. Micka 1 : 3
35. Divíšek 2 : 3
46. Dresler 3 : 3
47. Bednář 3 : 4
59. Divíšek 4 : 4
63. Šindel 5 : 4

Hokejisté Plzně porazili ve 37. kole hokejové extraligy pražskou Slavii 5:4 po prodloužení. Hosté sice po první třetině vedli 3:1, Západočeši ovšem dokázali postupně vyrovnat. Hosté se ve třetí třetině opět dostali do vedení, ale Lasselsbergeru zajistil prodloužení při hře bez brankáře Tomáš Divíšek. Vítěznou trefu obstaral v nastaveném čase Jakub Šindel.

Článek

Domácí tak přerušili sérii tří proher za sebou, naopak Slavia selhala již popáté z posledních šesti zápasů.

Začátek utkání poznamenalo velké množství vyloučených na obou stranách. Do vedení mohl domácí dostat Šindel, po ideální přihrávce od Divíška ale osamocen před gólmanem Furchem netrefil branku. O chvíli později ještě v přesilové hře našel Vlasák přihrávkou před poloodkrytou brankou číhajícího Důrase, který ovšem napálil kotouč pouze do padajícího Furcha. Početní výhodu zužitkoval až Fabuš, jenž zakončil rychlou kombinaci Martince s Ludvíkem.

Hosté ovšem brzy srovnali skóre, nepovedená přesilovková střela Hlavačky se totiž dostala před branku k Červenkovi a ten bekhendem nedal strážci plzeňské svatyně Málkovi šanci. Závěr první třetiny patřil lépe bruslícím hostům. Nejprve ještě Beránek nedokázal zasunout odražený puk do odkryté branky, vzápětí ale po pěkné individuální akci překonal Málka ranou švihem z pravého kruhu. V poslední minutě úvodní části navíc poslal Micka do sítě správně načasovanou přihrávku Beránka od zadního mantinelu a Málek se nechal vystřídat Altrichterem, novou akvizicí Lasselsbergeru.

Divíšek vyrovnal při power play

Do druhé třetiny nastoupili domácí s pozměněným složením útočných trojic a důrazným napadáním rozehrávky Slavie si vynutili nápor. Vampola vybídl přihrávkou ke skórování najíždějícího Důrase, který ale v tísni zamířil pouze doprostřed branky. Hosté hrozili z protiútoků. Střelu Rataje Altrichter vyrazil pouze k Doležalovi, mladý útočník Slavie však při následné dorážce nezvládl dostatečně zvednout puk. Za chvíli ujížděl Klepiš ve dvojici s Vondrkou na jediného obránce domácích, Altrichter ovšem dokázal rychlým přesunem v brankovišti zlikvidovat zakončení druhého jmenovaného.

Plynulost hry kouskoval častým trestáním nedovolených zákroků sudí Polák. Necelých šest minut před koncem prostřední části domácí zužitkovali více než minutovou dvojnásobnou přesilovku, když se po Furchem vyražené bombě Fabuše nejlépe zorientoval v brankovišti Divíšek a úspěšnou dorážkou snížil na rozdíl jediné branky. Na začátku třetí třetiny mohl vyrovnat Ludvík, jeho skákavou střelu ale akrobaticky zlikvidoval Furch.

Hosté museli odolávat neustálému náporu domácích, a tak si často pomáhali fauly. Domácí dokázali třetí využitou početní výhodou v utkání srovnat stav. Nahození Dreslera z brankové čáry totiž nešťastně srazil Furchovi přímo mezi betony spoluhráč. Z vyrovnání se domácí těšili pouhých 34 vteřin, poté se po akci Červenky prosadil bekhendovým pokusem Bednář. Těsné vedení hosté zjednodušenou hrou uhájili až do začátku poslední minuty, kdy při power play Plzně elegantním zakončením poslal zápas do prodloužení Divíšek.

V nastavení zajistil domácím druhý bod Šindel, když při vyloučení Drtiny skóroval tvrdou střelou mířící mimo Furchův dosah.

Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 5:4 v prodl. (1:3, 1:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Fabuš (Ludvík), 36. Divíšek, 47. Dresler (Vampola), 60. Divíšek (Benák), 64. Šindel (Kracík) - 13. Červenka (Hlavačka), 18. Beránek (Hlavačka), 20. Micka (Beránek), 48. Bednář (Červenka). Rozhodčí: Polák - Kis, Padevět. Vyloučení: 8:11. Využití: 4:2. Diváci: 5618.
Plzeň: Málek (20. Altrichter) - Derner, Čakajík, Benák, L. Martinec, Jasečko, Dresler - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Kracík, Adamský - Důras, Vampola, Matějovský - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Slavia Praha: Furch - Hlavačka, Kolařík, Vašíček, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Klepiš, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Rataj, Holec, Doležal. Trenéři: Vl. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: