Hlavní obsah

Č.Budějovice - Třinec 4:1České Budějovice konečně zabraly, odnesl to Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Šimánek 1 : 0
13. Sekeráš 1 : 1
27. Květoň 2 : 1
45. Květoň 3 : 1
59. Hübl 4 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic ve 37. kole hokejové extraligy razantně ukončili černou sérii pěti po sobě jdoucích porážek a porazili v posledním období výborně hrající Třinec 4:1. Tři body si připsal nejen druhý tým tabulky, ale do osobních statistik také útočník Lukáš Květoň za dvě branky a asistenci.

Článek

Po pěti porážkách v řadě začali domácí očekávaným náporem, největší šanci měl v úvodu Kotrla, ani jeho střela se však neujala. Minutu a půl na to hráli Budějovičtí ve dvojnásobné početní převaze, ale z obléhání Vojtkovy svatyně nic nevytěžili. Po přihrávkách na jeden dotek s Mertlem a Brabencem následně nezakončil Hudec. Diváci se dočkali v osmé minutě, kdy Šimánek s Kůrkou jeli na osamoceného beka Výtiska, který byl bezmocný stejně jako brankář Vojtek a po Šimánkově zásahu pod horní tyčku to bylo 1:0.

Zvýšit mohl Brabenec, který se řítil podél levého mantinelu po vtipné Mertlově zadovce, ale Vojtek jeho střelu zneškodnil. Při vyloučení Sailera nedokázal zblízka propálit Turka Peterek, ale sotva se domácí kapitán vrátil na led, poslal Tomík od zadního mantinelu kotouč najíždějícímu a nikým nehlídanému Sekerášovi, jenž zblízka pohodlně prostřelil překvapeného gólmana Jihočechů. O zajímavé momenty se před první pauzou postarali ještě Hřebejk, Kotrla, Veselý, Brabenec a hostující Peterek.

Prostřední dějství bylo poklidnější, vážnější příležitost si vypracoval až ve 27. minutě Hřebejk, nezakončil však ani následně střílející obránce Vydarený. Při dalším střídání se vypravil do útočného pásma Kotrla a když už to vypadalo, že se mezi třineckými zadáky ukličkuje, dokázal šťastně propasírovat puk na hůl Květoně, jenž nechytatelným nápřahem vrátil domácím vedení.

Za chvíli mohl vyrovnat Štefanka, ale Turek nesouhlasil. Výživný projektil od modré čáry vyslal budějovický Sičák, ale Vojtek včas vymrštil pravý beton a nebezpečí odvrátil. O srovnání skóre se pak marně pokoušeli Pácal a Tomík, na protější straně po Hudcově obloučku měl obrovskou šanci Mertl. Ve 39. minutě chybně rozehrála domácí obrana a Moravec pálil do odkryté klece, ale Turek zázračným semaforem zachránil. Minelu třineckého beka Semana následně nepotrestal Hübl.

Nebezpečnou střelu Tomíka ve 45. minutě vyrazil Turek betonem a poté nastal velký okamžik domácích útočníků. Z levého rohu přes třineckého Malce poslal Hübl puk osamoceně najíždějícímu Květoňovi a ten svým druhým gólem pojistil výsledek. Brzy nato se probil před Vojtka budějovický Mertl, do šance se dostal rovněž Vydarený, ovšem bez úspěchu. Před Kotrlou poté zachraňoval Vojtek ve spolupráci s obětavým Výtiskem. Tentýž hráč ale v další akci ošklivě srazil rozjetého reprezentanta Hřebejka, který musel být přímo na ledě ošetřován. Dohrávalo se v režii Jihočechů, při power play Třince ještě skóroval do prázdné klece Hübl.

Mountfield Č. Budějovice - Oceláři Třinec 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Šimánek (Kůrka), 28. L. Květoň (Kotrla), 46. L. Květoň (V. Hübl), 60. V. Hübl (L. Květoň) - 14. Sekeráš (Tomík). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 5021.
České Budějovice: Turek - Sičák, Bolf, Frolo, Gřegořek, Mucha, Vydarený, F. Novák - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hudec, Mertl, Brabenec - Hřebejk, Vak, Veselý - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Andersons, Pácal, Švarný - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Matynek - Korhoň, Kolusz, Skořepa - Hrňa, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata: