Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 4:2Hokejisté Zlína porazil Vítkovice a vyhráli potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Leška 1 : 0
27. Hubáček 1 : 1
35. Pšurný 2 : 1
41. Balán 3 : 1
46. Jurečka 3 : 2
51. Mokrejš 4 : 2

Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 38. kola extraligy nad Vítkovicemi 4:2 a připsali si třetí výhru za sebou pod koučem Rostislavem Vlachem. Moravské derby mělo pikantní nádech, neboť do Zlína se vrátil trenér Ernest Bokroš, který Berany vedl ještě před týdnem. Po dvou výhrách za sebou jeho nový tým poprvé prohrál a slovenský stratég tak ze svého dřívějšího působiště odjel s prázdnou.

Článek

Hned v první minutě se naskytla Zlínu přesilové hra, neboť za hákování odešel na trestnou lavici Jurečka. Hosté se ubránili, když domácí se do vážnější akce nedostali. Zlínští zahrozili po šanci Mokrejše, na druhé straně zachraňoval brankář Biegl před Klimkem. Na konci 13. minuty hráli Berani další početní výhodu, když za faul loktem musel na trestnou obránce Heš. V oslabení však nebezpečně ujel Tomášek. Zlín se ujal v závěru první třetiny vedení, když domácí využili početní převahu čtyři na tři. Po obléhání Pruskovy branky usměrnil vyražený kotouč za jeho záda Leška. Vzápětí hosté nevyužili stejnou možnost.

V kabině Vítkovic bylo během přestávky hodně dusno, protože do druhé části hosté doslova vlétli. Ve 28. minutě při vyloučení Vosátka se dočkali šťastného vyrovnání, když odražený puk vrátil od zadního mantinelu před branku Radek Hubáček, a ten se odrazil od Bieglových betonů do sítě. Vítkovice byly při chuti, ale v koncovce ztroskotávaly na spolehlivém Bieglovi. Zkušený gólman parádně zneškodnil ránu Gulašiho, nepřišel si na něj ani Boháč. Když ho konečně překonal Škoda, gól nebyl uznán kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

Domácí kouč Vlach si raději vybral oddechový čas, který Beranům pomohl. Během Ovčačíkova pobytu za katrem nebezpečně tečoval Balaštík těsně nad. Ve 36. minutě se domácí radovali podruhé. Aktivní čtvrtá formace si vynutila tlak, který zakončil dravý průnik Michala Pšurného. Mladý forvard se natlačil před Pruska a vstřelil svůj třetí gól v sezoně. Třetí branka visela ve vzduchu, ale Ďurák a Mokrejš v rozmezí deseti sekund netrefili prázdnou "klec", proti Andrašovskému báječně zakročil Prusek.

Domácí měli nástup do třetí třetiny doslova raketový. Balán se prodral před Pruska a napodruhé ho překonal. Vzápětí ujela dvojice Mokrejš a Andrašovský, ale slovenskému forvardu se sklouzl kotouč na holi. Divákům se rychlý hokej líbil, do šance se prodral v úniku Rachůnek. Vítkovice snížily nepříznivý stav při přesilovce, když se od modré čáry trefil Jurečka a potrestal po necelé minutě prohřešek Hamrlíka, který vyhodil puk zbytečně na střídačku.

Zlín už žádné drama v duelu dvou moravských celků nepřipustil. Vedení domácím pojistil Mokrejš, který se nejlépe orientoval u levé tyčky Pruskovy svatyně. Hosté přes enormní snahu již nepřekonali výborného Biegla a poprvé v sezoně se Zlínem nebodovali. Návrat trenéra Bokroše na zlínský led Vítkovicím bodový zisk nepřinesl.

RI Okna Zlín - Vítkovice Steel 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Leška (Balaštík), 36. M. Pšurný (F. Čech), 42. Balán (Rachůnek), 52. Mokrejš (Nosek) - 28. R. Hubáček (Šebesta), 47. Jurečka (Burger). Rozhodčí: Homola - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. Diváci: 4462.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Balán, Rachůnek - Kubiš, Mokrejš, Andrašovský - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři Vlach a S. Přikryl.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš - Škoda, Burger, M. Tomášek - Ujčík, Boháč, Klimek - Vala, R. Hruška, Köhler - Svačina, R. Hubáček, Šebesta. Trenéři Bokroš a Bolek

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice