Hlavní obsah

Když fair play je důležitější než sestup. Jágr předvedl báječné gesto, jemuž tleskali i fanoušci soupeře

Praha

Nutně potřebují začít vyhrávat, vždyť čtyři kola před koncem základní části mají na nesestupové pozice ztrátu tří bodů, což z kladenských hokejistů v současné chvíli dělá nejvážnějšího aspiranta na pád z extraligy. Přesto osmačtyřicetiletý majitel a útočník Rytířů Jaromír Jágr v nedělním utkání na ledě Plzně ukázal, že fair play má pro něj větší hodnotu než honba za výsledky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna.

Článek

Běžela poslední minuta první třetiny, když Kladno v bláznivém zápase vedlo 3:2 a hlavní sudí Roman Mrkva navíc zdviženou pravicí signalizoval, že hosté se dočkají přesilové hry.

Na trestnou lavici měl po souboji s Jágrem putovat obránce Západočechů Adam Jánošík za seknutí Jágra. Od údajného nedovoleného zákroku trvalo ještě přes půl minuty, než se Plzeňáci dotkli puku a hra tak byla přerušena.

Jágr během té doby už zamířil vystřídat, v přerušené hře pak ale skočil znovu na led, aby arbitrům sportovně přiznal, že Jánošík se faulu nedopustil a pokračovat by se tak mělo v pěti bruslařích na obou stranách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kladenský útočník Jaromír Jágr.

Rozhodčí Jágra vyslyšeli a plzeňští fanoušci ocenili kladenskou legendu bouřlivým aplausem.

Po utkání ale Jágr moc důvodů k úsměvu neměl. Přestože Rytíři vedli 2:1, 3:2 a 5:4, ze západočeské metropole se nakonec vraceli s porážkou 5:8, už jedenáctou v řadě. Pád do první ligy, z níž dokázali před rokem po pěti letech postoupit o patro výš, tak má zase o něco jasnější konturu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín