Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 1:2Mistr z Třince vyhrál potřetí v řadě a už je druhý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Gernát 0 : 1
28. Růžička 0 : 2
42. Klimek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli ve 49. kole extraligy na ledě Olomouce 2:1 a posunuli se na druhé místo tabulky. Hanáci jsou devátí, ale mají jistý postup do předkola play off. Gólem a asistencí se na výhře Ocelářů podíleli Martin Růžička a Martin Gernát.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu.

Článek

Třinečtí do utkání vstoupili aktivněji a už v šesté minutě otevřeli skóre. Gernát v útočném pásmu našel Růžičku, ten mu puk vrátil a slovenský obránce z úhlu prostřelil domácího brankaře Mokrého.

Další trefu mohli hosté přidat v přesilovce, osmnáctiletý gólman Hanáků svůj tým podržel. Na druhé straně se do šance dostal Olesz, jeho střela proletěla pouze brankovištěm. Burian sám proti Štěpánkovi zvolil bekhendový blafák, ale neuspěl.

V 15. minutě se domácím podařilo dotlačit puk za Štěpánkova záda, po trenérské výzvě Třince však rozhodčí gól Olesze neuznali.

V přesilové hře byl blízko vyrovnání Knotek, nedokázal však trefit odkrytou branku. Olomoučtí hokejisté ve druhé třetině zlepšili hru a dostali soupeře pod tlak, skórovat však nedokázali.

Naopak se prosadili hosté. Gernát při střele od modré čáry zlomil hůl, ale puk se dostal k Vránovi, který jej posunul na Růžičku a elitní střelec Ocelářů se nemýlil.

Olomouc poté měla několik příležitostí snížit, podařilo se to ale až Klimkovi třináct sekund po skončení přesilové hry ve 42. minutě. Vyrovnat mohl Tomeček, Štěpánek ale jeho střelu vyrazil. Hanáci ucítili šanci a začali Třinec tlačit. Vyrovnat se jim však nepodařilo ani v závěrečné power play.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 42. Klimek (P. Musil, Nahodil) - 6. Gernát (M. Růžička), 28. M. Růžička (P. Vrána, Gernát). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4723.
Olomouc: Mokrý - Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Rutar - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, Kundrátek, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrekorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: