Hlavní obsah

Hokejová extraliga se v úterý bude hrát v běžném režimu. Ale co pak?

Aktualizováno

Aktuální vývoj situace okolo koronaviru bedlivě sledují, k žádným preventivním opatřením ale vedení české hokejové extraligy nesáhlo. Alespoň prozatím. To znamená, že úterní 51. kolo základní části soutěže se odehraje podle schváleného rozpisu a v běžném režimu s jednotnými začátky zápasů v 17:30. Podobně se vyjádřilo také vedení Ligové fotbalové asociace.

Foto: David Taneček, ČTK

Fanoušci Pardubic v derby s Hradcem Králové - ilustrační foto.

Článek

Podoba pátečního závěrečného kola základní části a duelů play off, které má odstartovat příští pondělí, bude záviset na rozhodnutích Bezpečnostní rady státu, která se sejde ve středu, a na vývoji epidemiologické situace v České republice.

Vedení extraligy v zájmu zdraví hráčů a členů realizačních týmů doporučilo klubům, aby se; vedle obecných preventivních opatření řídily pokyny lékařské komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF).

Ty mimo jiné zahrnují zajištění dezinfekčních prostředků na mytí rukou do kabin nebo používání vlastních, nesdílených láhví a ručníků hráči i členy realizačního týmu.

Také fotbal vyčkává na rozhodnutí státu
Nepříjemná situace dopadá také na fotbal. "V souvislosti s možnými preventivními opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru v ČR bude Ligová fotbalová asociace postupovat dle doporučení a nařízení příslušných státních orgánů a reagovat na aktuální vývoj situace," ujistilo během pondělí vedení LFA s dodatkem, že do středečního rozhodnutí Bezpečnostní rady státu nebude situaci více komentovat.

„Pokud po středečním zasedání Bezpečnostní rady státu dostaneme nějaké nařízení, budeme se tím muset zaobírat a respektovat ho," řekl Sport.cz ředitel extraligy Josef Řezníček.

„Třeba ve Švýcarsku se poslední dvě kola nejvyšší hokejové soutěže hrála bez diváků, takže stadiony zely prázdnotou. Je to samozřejmě hrůzostrašné a doufejme, že k tomu (v Česku) nedojde," doplnil Řezníček.

Reklama

Související témata: