Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:2 SNSpartě se povedl obrat, ve čtvrtfinále vyzve Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Nahodil 0 : 1
25. Tomeček 0 : 2
30. Buchtele 1 : 2
38. Tomášek 2 : 2
65. Rousek (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v závěrečném 52. kole extraligy po obratu doma Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech, v základní části skončili třetí a čtvrtfinále začnou doma proti Brnu. Naopak Hanáky čeká v předkole play off Zlín. Olomouc vedla v O2 areně 2:0, ale Pražané ve druhé třetině srovnali a rozhodující samostatný nájezd proměnil Lukáš Rousek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

David Tomášek ze Sparty se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

Spartě kvůli zranění chyběli kapitán Řepík, Forman a Blain. Ve čtvrtém útoku proto zaskočil obránce Jandus. Naopak Olomouc postrádala Irgla.

Hosté si vypracovali první větší šanci, ale brankář Machovský si s Knotkovou střelou poradil. Ve 13. minutě však inkasoval. Klimek nahrál Nahodilovi, jenž se natlačil před Pavelku a zamířil mezi Machovského betony.

Na začátku druhé části sparťan Růžička vypálil zblízka pouze do gólmana Konráda. Místo toho se v 25. minutě radovala Olomouc, když Vyrůbalíkovo nahození od modré tečoval před brankou Tomeček. Vzápětí mohl snížit Kalina, jenže zakončil mimo tři tyče. Neprosadil se ani Tomášek.

V polovině utkání domácí v přesilové hře skórovali. Pech našel před brankou Buchteleho, který bekhendem překonal Konráda. Vyrovnání měl na hokejce Pech, ale jeho zakončení skončilo na horní tyčce. V 38. minutě Pražané srovnali díky Tomáškově ráně z první od hrazení.

Ve třetí části si oba týmy zahrály po třech přesilovkách, všechny však zůstaly nevyužité. Vítěze neurčilo ani prodloužení. V samostatných nájezdech se trefili Rousek a Kvapil. Pražané vyhráli sedmý z posledních devíti zápasů a zároveň potvrdili, že se jim v prodloužení či nájezdech daří. Druhý bonusový bod získali ve 14 z 15 případů.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Buchtele (Pech, Jurčina), 38. Tomášek (Kalina, Sukeľ), rozhodující sam. nájezd Rousek - 13. Nahodil (Klimek), 25. Tomeček (Vyrůbalík, Skladaný). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 8412.
Sparta: Machovský - Košťálek, T. Dvořák, Jurčina, T. Pavelka, Piskáček, Kalina - Dvořáček, Sukeľ, Rousek - Smejkal, Pech, Buchtele - Tomášek, V. Růžička, Kvapil - Pšenička, Říčka, Jandus. Trenéři: Hořava a Jandač.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Švrček - P. Musil, Nahodil, Klimek - Tomeček, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: