Hlavní obsah

Hokejisté Zlína poprvé v play-out porazili Pardubice

PARDUBICE

Až ve třetím vzájemném utkání ve skupině o udržení v extralize se dnes podařilo zlínským hokejistům porazit Pardubice. Ve vyrovnaném utkání o tom rozhodli hlavně při přesilových hrách. I díky dvěma využitým početním výhodám zvítězili hosté 3:2.

Článek

Obě mužstva hrála rychle a vytvářela si řadu brankových příležitostí. Pardubičtí se dostali rychle do tempa díky třem přesilovkám v úvodních pěti minutách, ale střelecky převahu nevyjádřili. Dokonce nevyužili ani 40 vteřin trvající výhodu pět na tři. Do vedení se Pardubice dostaly až ve 13. minutě, kdy Semorádovo nahození zpoza Murínovy branky proměnil kanonýr Cetkovský.

Z vedení se ale domácí neradovali dlouho, o půl minuty později se Zlín lehce dostal k vyrovnání, když Hlavačka lehce tečoval Okálovu střelu. V závěru třetiny si Pardubičtí i díky dalším přesilovkám vynutili převahu, ale bez efektu. Nápor pardubického týmu, který opět nastoupil s řadou mladíků, pokračoval i ve druhé třetině a zlínský gólman Murín měl podstatně víc práce než Hylák.

Zlínští potrestali vyloučení Rákose i Komy

Tlak Východočechů zbrzdilo až vyloučení Rákose, které hosté potrestali gólem. Byla to jejich třetí přesilovka, zatímco domácí jich do té doby měli na kontě šest. Vedoucí branka Zlína z hole Michala Pšurného domácí ochromila a vrcholem jejich neefektivní hry v přesilovkách byla dvojnásobná početní výhoda v 36. minutě. Domácí prakticky Murína neohrozili. Lekci z produktivity dostali Pardubičtí ve 44. minutě, kdy Roman Pšurný potrestal vyloučení Komy, kterému chyběla vteřina k vypršení trestu.

Hra ve třetí části už nepřinesla takové tempo jako ve dvou předešlých. Zlínští si vytvořili mírnou převahu, častěji se hrálo před domácí brankou a mladý Hylák měl plné ruce práce. Domácím na druhé straně chybělo k zakončení více klidu a přehled. Výborně chytajícího Murína sice v 59. minutě překonal Pivko, ale k výhře to už nestačilo a nepomohla ani půlminutová power play.

Moeller Pardubice - RI Okna Zlín 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Cetkovský (Semorád), 59. Pivko (Koukal) - 13. Hlavačka (Okál), 33. M. Pšurný (Lučka), 44. R. Pšurný (Hlavačka). Rozhodčí: Hribik - Kis, Padevět. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:2. Diváci: 2110.
Pardubice: Hylák - Snopek, Šeda, Koma, Havíř, Linhart, Nikolov - Tvrdík, Rákos, Rolinek - Cetkovský, Semorád, Somík - Pivko, Koukal, Starý - Kolář I, Blažek, Bláha. Trenéři: Šejba a Lubina.
Zlín: Murín - Hamrlík, Lučka, Nosek, Ďurák, Hlavačka, Klouček - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Andrašovský - Stejskal, Balán, Záhorovský - M. Pšurný, R. Pšurný, Kubiš. Trenéři: Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata: