Hlavní obsah

Vydarený: Tak blízko brankáře většinou nevystřelím

V letošním play-off se mu zatím daří. Obránce Českých Budějovic René Vydarený patří k ozdobám kvalitní defenzívy jihočeského celku, ale navíc stihne i bodovat. Už má na kontě gól a přihrávku. V prvním semifinále s Karlovými Vary rozjel pěknou akci, po které sám vstřelil úvodní branku utkání. „To byla spíš náhoda,“ odmítal Vydarený po zápase chválu v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek
Fotogalerie

Váš gól v úvodu zápasu vypadal dost efektně, to byla nějaká nacvičená akce?

Spíš to byla náhoda. Zavezl jsem puk do třetiny, přihrál jej zpátky, a pak následovala střela, která se ke mně odrazila, když jsem byl ještě v jízdě. Byl jsem dost překvapený z toho, že to ke mně vůbec prošlo.

Hned jste věděl, co s pukem udělat?

Většinou, když se ocitnu tak blízko brankáře, tak nevystřelím, a snažím se spíš přihrát. Tentokrát jsem naštěstí rychle střílel.

V zápase jste hráli dvakrát přesilovku pět na tři, proč se vám nepodařilo skórovat?

Přesilovky nám nějak nejdou celou sezónu, takže už to ani moc neřešíme. Ale ke konci třetiny je vždy špatný led. Jak jde teplo z hlediště a chlad zespodu, tak je kluziště takové namrzlé a puk pak hrozně skáče. Pak se to při dorážkách vůbec nedá trefit.

Byly Vary těžší soupeř než Kladno ve čtvrtfinále?

To se dá těžko srovnávat, oba týmy hrají úplně jiný styl. Kladno hrálo úplně jinak. Ale ve čtvrtfinále to pro nás bylo těžší spíš psychicky, protože na nás ležela tíha toho, že jsme jasný favorit a musíme postoupit.

Nemají Vary například víc hráčů, kteří by pro vás byli nebezpečnější a museli jste si na ně dávat větší pozor?

Vary předváděly během celé sezóny vyrovnanější výkony a je tam řada hokejistů, kteří se umí prosadit. Těžko se hraje proti vysokým hráčům jako Kumstát a Skuhravý. Ale ono je třeba si dávat pozor na každého.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články