Hlavní obsah

Mladoboleslavští hokejisté rozjeli oslavy, jsou v extralize

ÚSTÍ NAD LABEM

Krásný dárek ke stoletému výročí klubu si dali hokejisté Mladé Boleslavi. Šampión první ligy vybojoval v baráži proti Ústí nad Labem účast v nejvyšší soutěži, kterou si zahraje po dlouhých 70 letech. Mladoboleslavští po úvodní porážce na severu Čech čtyřmi výhrami za sebou nabrali extraligový směr. Proti rozloženému soupeři v sobotu slavili po jednoznačném vítězství 7:1.

Článek

Po bouřlivých oslavách na ledě následovala v kabině čerstvého účastníka elitní soutěže tradiční sprcha šampaňským, vítězné doutníky a oslavné chorály. "Pocity jsou nádherné. Únava odezní a přijde velká euforie. Měli jsme tady hodně fanoušků, kteří nám hodně pomohli. Asi i vedení Ústí nám dost pomohlo. To byl výborný tah," okomentoval kapitán Mladé Boleslavi Richard Král čistku v týmu soupeře, který poslal po čtvrtém utkání na dovolenou sedm hráčů. "My jsme dneska hráli od začátku výborně."

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
Ústečtí Lvi - Ml. Boleslav, konečný stav série 1:4
ON-LINEÚstí vs. Boleslav 1:7
REFERÁTÚstí v extralize končí
EUFORIEMladoboleslavští hokejisté rozjeli oslavy

Král přišel do Mladé Boleslavi v průběhu předešlého ročníku z extraligové Plzně a patřil mezi hlavní tahouny týmu. Loni, kdy se postupovalo z první ligy přímo, ztroskotali Středočeši právě na Ústí v semifinále. "Hlavní bylo, že tým zůstal letos pohromadě a byly tam úplně nepatrné změny. Šlapali jsme jako tým. Ty poslední čtyři zápasy byly z naší strany skvělé," připojil kapitán.

Za rozhodující okamžik v sezóně považoval Král sedmý zápas semifinálové série první ligy s Kometou Brno. "Bylo to hop nebo trop, a tam se asi rozhodlo. Zvládli jsme to v prodloužení. Celá ta cesta do extraligy nás stála strašně sil, ale ještě to dva dny vydržíme, než síly úplně ubudou," doplnil Král, který se těší na návrat do extraligy, kde působil v dresu Pardubic, Třince, Zlína a Plzně.

Sedmatřicetiletý bývalý reprezentant řadí postup s Mladou Boleslaví mezi své největší úspěchy v kariéře. "Extraligu jsem nikdy nevyhrál, jen jsem byl dvakrát ve finále. Tohle je něco jako finále a dotáhl jsem to do konce," radoval se.

Václav Eiselt postup řadí hodně vysoko

Hrdina sobotního utkání Václav Eiselt má sice na kontě titul se Spartou, ale tento postup řadí také hodně vysoko. "Je to fantastický. Tahle parta kluků si to zasloužila, dřela celý rok," podotkl Eiselt, který se před dvěma roky snažil vybojovat neúspěšně postup v baráži proti Vsetínu v dresu Ústí. "Jeden se směje, druhý pláče, tak to je."

Dvěma góly získal vedení 2:0, přičemž v prvním případě se prosadil v oslabení. Dvakrát po chybách domácích unikl do sólového nájezdu a překonal gólmana Jiřího Zikmunda. "Nebyly to stejné góly, jeden byl k tyči a druhej mezi nohy," smál se Eiselt. "Chtěli jsme od začátku hrát aktivně. Buď nastřelit puk na brankáře, nebo jedním hráčem opravdu napadat protihráče. Ten pak pod tlakem musí hrát na druhou stranu a z toho vznikly tyto situace."

Po zápase se už Eiselt těšil na bouřlivé oslavy. "Je to sto let hokeje v Boleslavi, vítězství v play-off první ligy a postup do extraligy. Začneme slavit už v autobuse. Nevím, kde začneme a možná nebudu vědět ani kde skončím," dodal Eiselt. Mladoboleslavští se vydali za svými fanoušky na stadiónu a pokračovaní v oslavách měli naplánované na diskotéce Koliba.

Reklama

Související témata: