Hlavní obsah

Klepiš se na dva roky upsal ruskému Omsku

PRAHA

Hokejový útočník Jakub Klepiš se během víkendu dohodl na podmínkách smlouvy s vedením ruského klubu Avangard Omsk a podepsal v novém působišti dvouletý kontrakt. Třiadvacetiletý forvard momentálně hájí barvy reprezentace na turnaji Česká pojišťovna Cup v Liberci a nebude tak dále pokračovat v pražské Slavii, s kterou před pár dny vybojoval extraligový titul.

Článek

"Podepsal jsem v Omsku dobrou smlouvu na dva roky," potvrdil Klepiš  po nedělním utkání české reprezentace s Ruskem v Liberci. V týmu se tak potká s dalším českým útočníkem Pavlem Rosou a pokud by se potvrdily i zvěsti o angažování Jaromíra Jágra, tak i s neslavnějším hokejovým krajanem. "No to by bylo hezký, jako kluk jsem měl nad postelí jeho plakát," usmíval se.

Klepiš se v průběhu sezóny vrátil do Slavie ze zámoří a v nedávno skončeném play- off extraligy pomohl týmu deseti góly k mistrovskému titulu. Sám vyhrál kanadské bodování nadstavbové části. "Teď chci zkusit zase něco nového. Extraligu jsem hrál a do Ameriky nespěchám," naznačil, že do zámoří, kde hrál většinou jen na farmě Washingtonu se nechystá.

Washington? Z toho jsem měl husí kůži

Přitom právě Washington se údajně znovu zajímal o jeho služby. "Když jsem o tom slyšel, tak jsem z toho měl husí kůži. Tam bych už nešel za nic, to jsem zamítl hned. A o dalších konkrétních nabídkách jsem neslyšel," dodal na zvěsti o údajném zájmu dalších celků z NHL.

Reklama

Související témata: