Hlavní obsah

Třinecký klub vyrábí roušky. Sparta na ně nechává přešít trička a v Liberci se už chrání i Bílý Tygr

Měly v těchto dnech hrát play off. Jenže pandemie koronaviru způsobila, že extraligová sezona předčasně skončila, a tak se některé hokejové kluby pustily do výroby roušek. Při akutním nedostatku ochranných pomůcek, které jsou přitom lidé musí povinně nosit na veřejnosti, tak pomohou i roušky v klubových barvách.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Liberecký hokejový klub upravil vzhledem k pandemii koronaviru svůj profilový obrázek.

Článek

Místo obhajoby titulu na ledě Oceláři svádějí boj u šicího stroje. „Lidé, nepodceňujte tuto situaci. Chraňte sebe i své blízké a dbejte také na hygienu rukou. Jde o vážný, celosvětový problém, kdy hlavně osobní přístup každého z nás rozhodne o tom, jak celou situaci zvládneme. V takovém případě nošení roušky není žádnou hanbou," vyzývá třinecký útočník Vladimír Dravecký a sám nosí roušku, kterou mu vyrobila manželka.

Okamžitě se zapojily i další partnerky hráčů. „Spontánně nás napadlo, že bychom chtěly být v této nelehké situaci prospěšné," sděluje Eva Adamská, manželka kapitána Ocelářů Martina Adamského „Za první den jsme v klubu vyrobili 90 kusů roušek, které jsme darovali třineckému magistrátu, aby je rozdělil skupině nejohroženějších obyvatel nad 70 let," říká výkonný ředitel klubu Marek Chmiel.

Zároveň připomíná, že v Třinci vytvořili sběrné místo u hlavního vstupu do Werk Areny. „Prosíme lidi, kteří jsou schopni doma šít roušky, ať je sem přinesou a dostanou se tak ke všem potřebným," dodává Chmiel.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

David Tomášek ze Sparty se raduje z gólu proti Olomouci.

Sparta přišla s podobnou aktivitou, nevyužitá trička pro letošní play off nechává přešít na roušky, které následně poskytne složkám Integrovaného záchranného systému. „Měla dělat radost hráčům i fanouškům, teď pomohou potřebným. Je důležité, abychom byli zodpovědní a dávali na sebe pozor," míní kapitán pražského klubu Michal Řepík.

Přes sociální sítě k nošení roušek nabádají i liberečtí hokejisté, kteří vyhráli základní část. Vedle jiného i úpravou klubového loga, na němž dostal roušku i jejich Bílý Tygr. Navíc trenér mužstva Patrik Augusta vyzývá fanoušky k další aktivitě. „Buďme zodpovědní k sobě i k ostatním lidem a dodržujme nastavená pravidla svědomitě, vždyť jde o zdraví nás všech. Navzdory všem okolnostem je důležité, abychom udržovali co možná nejpozitivnější přístup k životu a zůstali v pohybu. Cvičit dá i v obývacím pokoji nebo na zahradě před domem. Přijměte naše výzvu a udržte se ve formě," tvrdí Augusta.

Na instruktážním videu ho podpořili i liberečtí hráči, kteří absolvují padesát dřepů a po třicítce kliků a sedů/lehů. Klub nabádá fanoušky, aby se při cvičení oblékli do Tygřího a videa či fotografie sdíleli na sociálních sítích Bílých Tygrů. Nejaktivnější cvičencům pak slibuje permanentní vstupenku zdarma na domácí zápasy Liberce v nové sezóně.

Reklama

Související témata: