Hlavní obsah

Hráči sedí doma, tribuny jsou prázdné. Hokejisté Liberce přijdou i o polovinu výplaty

Skvěle rozjetá sezona, jenže výsledek je opačný. Takový konec nikdo nečekal. Hokejisté Liberce vyhráli základní část Tipsport extraligy a získali šestý Prezidentský pohár. Před nimi bylo play off a myšlenky na titul. Jenže svět zasáhla pandemie koronaviru a nejvyšší soutěž byla zrušena. A to není vše. Problémy s financováním má Sport Park Liberec, jehož součástí je i multifunkční hokejová Home Credit Arena. Viníkem je opět nemoc Covid-19.

Foto: Profimedia.cz

Sport Park Liberec zaskočila banka a řeší finanční potíže

Článek

„Hokej jako takový se zastavil ze dne na den a mnohé plánované příjmy si můžeme škrtnout. Zásadní pomoc, co se náhrady škod týká, nemůžeme čekat od nikoho. I přesto, že první vládní vyjádření vypadala relativně příznivě, nyní je situace zcela jiná a podpora v tomto směru bude v zásadě nulová," uvedl na webu hcbilitygri.cz prezident klub Petr Syrovátko.

Na prvním místě je zdraví, vyřešení pandemie, ale budoucnost klubu musí v Liberci řešit už teď. „Proto jsme přistoupili k okamžitým opatřením, a to včetně jednání se všemi hráči napříč celým klubem, realizačními týmy i zaměstnanci. Dohodli jsme se na tom, že dojde tedy k platovým úpravám. Každý musel učinit nějaké ústupky. Chtěl bych všem zúčastněným za průběh jednání poděkovat. U hráčů se poměr snížení platů percentuálně liší dle výše jejich kontraktů, ale s některými z nich jsme se domluvili na více než 50% snížení jejich stávajících odměn," přiblížil realitu dnešních dnů Syrovátko.

Za šatnu se zúčastnili jednání s vedením kapitán Petr Jelínek a oba asistenti Ladislav Šmíd a Michal Birner.

„Bohužel jsme nemohli nastoupit do stěžejní části sezony, sedíme doma a tribuny jsou prázdné. V kabině jsme se dohodli, že finanční ústupky z našich kontraktů jsou dobrou cestou, jak pomoci našemu klubu. Nebyla kolem toho žádná velká jednání," vyjádřil se za hráče Šmíd.

Reklama

Související témata: