Hlavní obsah

Šejbu těší, že v Mladé Boleslavi vládne týmový duch

MLADÁ BOLESLAV

Po skončení trenérské práce v Pardubicích přece jen vstoupí Jiří Šejba do nadcházející sezóny jako extraligový hlavní kouč. Přestože se před nedávnem zdálo, že mistr světa z roku 1985 zamíří do druholigového Trutnova, nakonec povede nováčka nejvyšší soutěže z Mladé Boleslavi, která hledala náhradu za Petra Kaňkovského. Šejba se těší na působení u mužstva, na kterém se mu líbí velká týmová spolupráce.

Článek

"Bylo pro mě překvapením, jakým způsobem Mladá Boleslav odehrála baráž. Právě takový týmový duch mi chyběl u mužstev, u kterých jsem byl. Viděl jsem teď i první přátelský zápas se Spartakem Moskva v Havlíčkově Brodu a bylo vidět, že hráči jsou schopni také hrát do těla. Spoustě týmů taková hra nevyhovuje," řekl v rozhovoru s novináři Šejba.

Pětačtyřicetiletý bývalý útočník nahradil u týmu o šest let mladšího Petra Kaňkovského. Jeho spolupráce s Mladou Boleslaví skončila definitivně po půlročním angažmá minulý týden a Kaňkovský prý nevycházel dobře s hráči. Ti si také podle zákulisních informací na nesoulad s trenérem u vedení stěžovali. Šejba prý po událostech předcházejících jeho příchodu nepátral. "Jsem spíše komunikativní, rád dělám i srandu. Doufám, že to bude mojí práci v klubu vyhovovat," prohlásil Šejba.

Umí prý ale také v pravou chvíli přitvrdit. "Vyznávám metodu cukr a bič. Je potřeba, aby hráči věděli, že je potřeba někdy sklonit hlavu, aby se dosáhlo úspěchu," podotkl. K týmu přišel netradičně v polovině přípravného období. "Není to jednoduché, ale po fyzické stránce je tým dobře připraven, letní příprava byla velmi dobrá," zjistil si.

Cílem je záchrana v soutěži

Do sezóny jde s myšlenkami na záchranu v nejvyšší soutěži, pokud se to podaří, bude jeho kontrakt o rok prodloužen. "Cíl je jednoznačný - setrvat v nejvyšší soutěži. Nedokážu odhadnout, kde bychom se mohli pohybovat, ale určitě chceme potrápit všechny týmy z nejvyšší soutěže. Je potřeba, aby věděly, že když přijedou do Boleslavi, tak se tu nebude lehce vyhrávat. A když přijede Boleslav na hřiště soupeřů, tak to nebudou mít lehký," řekl Šejba.

Zázemí má klub podle něj na vysoké úrovni. "V rámci klubu udělali velkou práci. Byl jsem tady naposledy asi před třemi roky a hodně výrazně se stadión zlepšil. Vybavenost týmu je na vrcholové úrovni," ocenil. Zájem mladoboleslavského klubu přivítal. "V létě jsem žil spíše v takovém napětí. Pardubice mi nenabídly prodloužení smlouvy u A-týmu, nicméně jsem stále pracoval pro klub. Naskytla se možnost pomoci trutnovskému klubu, aby ho vedla nějaká persona, aby to tam přitáhlo diváky," potvrdil, že měl v záloze jinou variantu.

Nakonec se ale přesun o dvě výkonnostní patra níž nekonal. "Byl by to krok dolů, ale já jsem chtěl být na ledě, protože být v kanceláři je spíš pro někoho jiného. Jsem akční, musím ten adrenalin mít. Je to droga, když se dělá hokej od malička," dodal Šejba.

Reklama

Související témata: