Hlavní obsah

Svoboda: Vary nebyly v herní pohodě a z toho jsme těžili

KARLOVY VARY

Hokejisté Slavie zvládli i šestý zápas v nové sezóně a zůstávají v O2 extralize s šestnácti body jako jediný tým bez porážky. V neděli se na výhře 3:2 na ledě Karlových Varů podepsal především brankář sešívaných Adam Svoboda. Vítěznou trefu, která dokonala obrat, zařídil Roman Červenka. „Adam podal famózní výkon,“ těšilo kouče hostí Jiřího Kalouse, jehož mužstvo se dostalo do čela tabulky.

Článek

Třiačtyřicet úspěšných zákroků si na své konto připsal slávistický brankář Adam Svoboda po duelu v Karlových Varech a stal se jedním z hrdinů zápasu. „Přivolal také štěstí, díky kterému jsme zápas dotáhli do vítězného konce,“ řekl po utkání Kalous na adresu reprezentačního gólmana. „Věděli jsme, že Vary nemají lehkost v koncovce a z toho jsme těžili,“ přidal Svoboda.

„Hráli jako vždy nátlakový hokej, drželi puk a bušili do toho, ale bylo vidět, že nejsou v takové herní pohodě jako na konci minulé sezóny,“ připomněl třicetiletý brankář loňské napínavé finále, v němž sešívaní vyhráli 4:3 na zápasy. „Nijak speciálně jsem se nemotivoval, člověk se musí vždy soustředit a zůstat v pohodě,“ dodal.

Dramatické momenty však připravil pro Svobodu v desáté minutě první třetiny Václav Skuhravý, jehož střelu viděli karlovarští fanoušci již v síti, videorozhodčí byl však opačného názoru s tím, že se jednalo o tyčku. „Vážně jsem myslel, že to byl gól,“ přiblížil Svoboda své pocity. „Asi tady mají umělohmotné tyčky, protože jsem neslyšel, že by cinkla,“ řekl s úsměvem.

Klid v brance Svoboda navozoval po svém a při přerušení hry koukal do publika. „Pozoruji okolí, je tu spousta pěkných holek,“ pousmál se hostující brankář v útrobách karlovarského stadiónu. Co by se muselo stát, aby Svobodu něco rozhodilo? „Na to ani nechci pomyslet, ale na konci jsem toho už měl plné kecky,“ přiznal, že vítězství z ledu Západočechů se nerodilo lehce.

Reklama

Související témata: