Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 3:0Sparta lehce vyhrála nad Karlovými Vary, Duba udržel nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kratěna 1 : 0
36. Langhammer 2 : 0
40. Kratěna 3 : 0

PRAHA

Svižně bruslící hokejisté Sparty neměli ve čtvrtek těžkou cestu za dalším extraligovým vítězstvím, které je udrží v horních patrech tabulky. Karlovy Vary působily v útoku docela neškodně a v defenzívě se nevyvarovaly chyb. „S výsledkem můžeme být absolutně spokojeni, herně to bylo tak na devadesát procent,“ řekl asistent trenéra Sparty Marian Jelínek.

Článek

Mensator v brance hostů sice statečně čelil šancím pražského týmu, ve 14. minutě na něj ale vyzrál pohotovou kombinací Brošův útok. Sparta měla celý zápas herně navrch, dlouho to ale nevyjadřovala gólově. Ve druhém dějství nevyužila ani 33 vteřin dvojité početní výhody, příští domácí přesilovka se už ale stala karlovarskému týmu osudnou. Langhammer po obléhání branky téměř vsedě dokázal protlačit puk do sítě.

Pojistku tříbodového zisku učinil už po 39 vteřinách posledního dějství druhou trefou v zápase Kratěna, další slibné šance spálili Langhammer, Dragoun i Ručinský. Karlovarská snaha připravit Dubu alespoň o čisté konto vyzněla naprázdno. „Měli jsme se o výsledek víc rvát, bohužel jsme nebyli důrazní před brankou,ů tvrdil Mikuláš Antonik, asistent trenéra Karlových Varů.

Duba se nemohl dočkat návratu do branky 

Úspěšnost zásahů brankáře Tomáše Duby šplhá k 99 procentům. Během 160 odchytaných minut dostal jediný gól a výkon proti Karlovým Varům ozdobil čistým kontem. Přitom čtvrteční duel představoval teprve druhé utkání, které Duba v letošní extraligové sezóně odchytal celé. „Překvapilo mě, jak málo útočného důrazu Vary předvedly. Kluci ale prostor před brankou skvěle čistili, střely zdálky jsem bez potíží viděl,“ tvrdí gólman, jemuž téměř pět tisíc diváků v hledišti připravilo bouřlivé ovace. „Strašně moc jsem se těšil do branky na domácím ledě. Fanoušci byli perfektní, nechtěl jsem je zklamat.“

Z minulé sezóny byl Duba zvyklý chytat pravidelně, po letním návratu Pöpperleho z Ameriky počítal, že se s ním bude v brance pravidelně střídat. „Jenže začal v brance on a pro mne nebylo vůbec příjemné, dostat se za úvodních devět kol na led jen dvakrát na poslední třetinu,“ líčí sedmadvacetiletý Duba, který ale minulé kolo zářil v Mladé Boleslavi.

„Teprve ráno před zápasem mi trenéři řekli, že půjdu zase do branky. Pro ně to asi taky není snadná situace, při pohovoru na němž jsme byli oba brankáři, říkali, že je to zapeklitá věc a že se při našem nasazování se budou řídit citem,“ přibližuje Duba. „Z hlediska mé optiky je plus, že máme dva vynikající gólmany a nehledal bych v tom žádné mouchy,“ říká razantně asistent kouče Marian Jelínek. Duba ale docela na rovinu přiznal, že ho role náhradníka štvala. „Cítil jsem se už pár týdnů dobře a nemohl hrát. Teď je zase asi naštvaný Tomáš Pöpperle, oba bychom chtěli chytat," dodal.

Sparta Praha - Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Kratěna (Broš, Dragoun), 37. Langhammer, 41. Kratěna (Broš, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Fraňo - Bádal, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6, navíc Němec (K. Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4904.
Sparta Praha: Duba - Černošek, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, L. Procházka - Látal, D. Výborný, Ručinský - Dragoun, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Podlešák - Mrňa, Hřídel, Hromas. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Mudroch, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Zaťovič, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: