Hlavní obsah

Sparta - Zlín 2:4Zlín se dočkal první výhry na ledě soupeře, zaskočil Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kubiš 0 : 1
19. Hamrlík 0 : 2
26. Kollár 0 : 3
37. Kratěna 1 : 3
45. Výborný 2 : 3
47. Rachůnek 2 : 4

PRAHA

Po šesti marných pokusech se hokejisté Zlína konečně dočkali výhry na hřišti soupeře. A zrovna když to málokdo čekal. Venerův soubor urval v zápase 13. kola extraligy tři body po výhře 4:2 na ledě Sparty. Pražané podali v první polovině duelu silně podprůměrný výkon, po následném zlepšení zase naráželi na v pohodě chytajícího Biegla.

Článek

Právě Biegl nahradil v brance Ševců Igora Murína. Tradiční jedničku trápí zdravotní potíže. Hned ve čtvrté minutě při Bieglovi stálo štěstí, když Kratěna při přesilové hře trefil místo odkryté klece jen vnější tyč. V dalších minutách ale domácí povolili, čehož Venerův tým využil a o nebezpečné momenty se staral výhradně on. Narážel ale na pozorného Pöpperleho, proti němuž neuspěl ani z výhodné pozice Andrašovský.

Na začátku patnácté minuty začalo sparťanské obecenstvo na své hráče pro matný výkon pískat, o pár vteřin později šli navíc hosté do vedení. Kubiš se na hranici brankoviště obtočil kolem nedůrazného Procházky a zamířil přesně k pravé tyči. Kdo si myslel, že inkasovaná branka domácí probudí a obraz hry se změní, byl na omylu. Sparta nejenže iniciativu nepřebrala, navíc si ani nebyla schopna vypracovat šance.

Po třetím gólu nahradil Pöoperleho Duba

A tak hosté po zásluze udeřili podruhé. V závěru druhé části hráli hosté minutu a půl dlouhou přesilovku čtyř proti třem, k jejímu zužitkování jim však stačilo pouhých šestnáct vteřin. Leška našel přihrávkou od pravého mantinelu mezi kruhy sjíždějícího obránce Hamrlíka, který prostřelil nejen dav před sebou ale i Pöpperleho.

Hned zkraje druhé třetiny pláchl po pravém křídle Kratěna, Biegl ale jeho střelu švihem ztlumil. V dvacáté páté minutě přišla doposud největší šance sparťanů, Tonův pohotový pokus z levého mezikruží ale Biegl reflexivním zákrokem vyrazil. V době domácího rozletu ale nečekaně potřetí udeřil Zlín. Kubiš našel vtipnou zadovkou Kollára, ten si zkušeně počkal na Pöpperleho pohyb a zavěsil. To už bylo na sparťanského gólmana moc a své místo přenechal kolegovi Dubovi.

Na kontaktní gól domácích Ševci ihned zareagovali

Naopak Biegl sparťanské střelce svými zákroky vytrvale deptal. Na konci pětatřicáté minuty se kotouč odrazil od Ručinského a směřoval již do opuštěné branky. Na poslední chvíli se ale na brankové čáře zjevila gólmanova lapačka a puk přikryla. Před druhým odchodem do šaten se Pražané branky ale přeci jen dočkali. Broš našel u levé tyče volného Kratěnu, který ranou z první snížil.

<span>Do třetí třetiny vstoupila Sparta náporem, k čemuž jí dopomohla i častá nedisciplinovanost hostů. Právě při jedné z přesilovek snížil Výborný na 2:3. Kratěnovu tutovku sice nejprve Biegl vyrazil, proti dorážce kapitána ale neměl nárok. Zlínský kouč Venera okamžitě zareagoval oddechovým časem, což se posléze ukázalo jako mistrovský tah. Za necelé dvě minuty se totiž zbavil Rachůnek v útočném pásmu hned dvou bránících hráčů a bekhendovou střelou trochu překvapivě nachytal Dubu a vrátil svému týmu dvougólový náskok.</span>

<span>Domácí se sice snažili s výsledkem něco udělat, do závěrečného tlaku se ale vůbec nemohli dostat. A když byl necelé dvě minuty před koncem poslán na trestnou lavici Ručinský, bylo jasné, že se Ševci poprvé v sezóně dočkají výhry venku.</span>

<tbody><tr class="invert"><td>Sparta Praha - RI Okna Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 37. Kratěna (Broš), 45. D. Výborný (Kratěna) - 15. Kubiš (Kollár, Rachůnek), 19. Hamrlík (Leška), 26. Kollár (Kubiš), 47. Rachůnek. Rozhodčí: Minář - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:1. Diváci: 6263.</td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Pöpperle (26. Duba) - Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Gulaši, Ptáček, Černošek - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Ručinský - Látal, Dragoun, Podlešák. Od 29. minuty navíc Hromas, Mrňa. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.</td></tr><tr><td><strong>Zlín:</strong> Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: