Hlavní obsah

Boj týmů z Ligy mistrů ovládli slávisté

PRAHA

V Lize mistrů oba reprezentují Česko, v extralize mají odlišné starosti. Mountfield čeká už pět kol na tříbodovou výhru. Že své trápení přeruší zrovna na ledě vedoucí Slavie se nečekalo, ale nakonec od toho České Budějovice tak daleko nebyly. Šancí měly mraky, proměnily jedinou.

Článek

„Hráčům po dlouhé době nemám co vytknout. Že ale vezeme jen bod, to mě mrzí. V naší situaci musíme být rádi i za něj,“ uznal budějovický kouč Ernest Bokroš, který k zápasu nenominoval zkušené Sailera a Hřebejka, na led naopak naskočil junior Roman Horák, syn bývalého reprezentanta.

A v sestavě byl i obránce Jareš, který putoval na jih Čech z Liberce výměnou za Šimánka. „Když chceme tým probudit, tak musí přijít buď výměny hráčů nebo výměna trenéra,“ prohlásil Bokroš, který se ale jinak o dění v kabině bavit nechtěl.

Slávisté zažívají o mnoho lepší časy než jejich včerejší soupeř. O další dva body zase na čele odskočily Vítkovicím a ještě je může těšit, že se do kádru vrátil po komplikovaném zranění ramena útočník Milan Kraft. „Nebylo to pro mě lehký, ale kluci pomohli,“ prohlásil hokejista, který má odehráno přes dvě stě zápasů v NHL.

„Do rozjetého vlaku se naskakuje o dost líp,“ pochvaloval si slávistickou fazónu Kraft, který se na ledě objevil v řadě s Mickou a Sklenářem. „Růža řekl, že nastoupíme takhle, myslím, že jsem si zvykl hned,“ řekl bývalý hokejista Pittsburghu. „Na to, že nehrál takovou dobu, si vedl slušně,“ prohlásil slávistický asistent Jiří Kalous po Kraftově prvním zápase v sezóně.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice