Hlavní obsah

Peterek pěti body zničil Znojmo a shodil závaží ze svých zad

TŘINEC

Gólem a čtyřmi asistencemi na sebe v utkání 14. kola proti Znojmu strhl pozornost třinecký hokejový útočník Jan Peterek. Jeho podpis v neděli neslo všech pět branek, kterými Oceláři v souboji týmů ze spodních pater tabulky porazili soupeře 5:3. "Hodně to potěší. Člověk po takovém zápasu ani necítí únavu, klidně bych mohl hrát další zápas," řekl hrdina zápasu.

Foto: www.hcwerk.cz

Útočník Třince Jan Peterek

Článek

Peterkova řada s Davidem Květoněm a Rostislavem Martynkem zařídila všechny branky Ocelářů. Přitom Třinec podal další ze svých nevyrovnaných výkonů. Ačkoliv v polovině utkání měl na soupeře tři góly k dobru, náskok ztratil. "Dostali jsme rychlé góly na 3:2 a začali mít strach o výsledek jako v minulých zápasech. Ten syndrom a strach, že to neuhájíme, tam pořád je. Tentokrát jsme to snad prolomili," uvedl Peterek.

Nejlepší sestava 14. kola hokejové extraligy podle Sport.cz:
J. Chábera (Ml. Boleslav-2) - L. Vosátko (Třinec-1), K. Kubát (Litvínov-1) - J. Peterek (Třinec-1), P. Patera (Kladno-1), L. Pivko (Pardubice-2).

Podle něj už za stavu 3:3 ani nedoufal ve šťastný konec. "Spíše jsem myslel na to, ať nedostaneme další gól a udržíme aspoň ten jeden bod. Zvedla nás ale přesilovka pět na tři, přesilovky rozhodly celé utkání," dodal Peterek.

Hra proti oslabenému soupeři Třinci dokonale vyšla. Jen jeden z pěti gólů nepadl v početní převaze. "Jsem rád i kvůli tomu, že poslední dobou to naší pětce moc nešlo. Ale teď jsme to vzali na sebe a rozhodli zápas," přiznal Peterek.

Třinec se pomalu posouvá směrem do středu tabulky. Po katastrofálním začátku soutěže dokázal v pěti z posledních šesti zápasů bodovat. "Potřebovali jsme udělat pár dobrých výsledků. I osobně jsem za to hodně rád, protože po těch prohrách na začátku ligy jsem měl pocit, jako bych na ledě tahal na zádech padesát kilo," dodal Peterek.

Reklama

Související témata: