Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 3:2Šlágr s Pardubicemi rozhodl v poslední minutě slávista Vondrka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Starý 0 : 1
22. Sklenář 1 : 1
28. Kolařík 2 : 1
31. Pivko 2 : 2
60. Vondrka 3 : 2

Jan ŠkvorSport.cz

Ve šlágru patnáctého kola hokejové extraligy mezi Slavií a Pardubicemi triumfovali po výhře 3:2 Pražané. Utkání nabídlo velice kvalitní a vyrovnanou podívanou s množstvím šancí na obou stranách. Když už to vypadalo, že utkání dospěje za nerozhodného stavu do prodloužení, rozhodl pětačtyřicet vteřin před vypršením základní hrací doby Vondrka.

Článek

Hned v páté minutě pořádně zatrnulo hostujícímu gólmanovi Lašákovi. Bednářova zblokovaná střela se pomalu snášela za jeho záda, pardubický brankář ji ale na poslední chvíli lapačkou vytěsnil mimo tři tyče. Vzápětí hráli Východočeši svou první přesilovku v zápase a potvrdili, že se jim hra v početní převaze v letošním ročníku daří. Havířova dělovka od modré sice mířila mimo, Koukal však odražený puk vrátil osamocenému Starému, který neměl problém trefit opuštěnou klec.

Ve čtrnácté minuté zapomněla domácí obrana na Koláře, který se tak po přesném pasu z vlastního obranného pásma řítil nikým neatakován na Svobodu. Místo zakončení ale zadovkou hledal spoluhráče Koukala a akci tak zbytečně překombinoval. Pohledný hokej pokračoval i nadále, oba týmy ale narážely na pozorné brankáře. Když už byli překonáni i oni, zachránila je konstrukce branky. Tak jako Svobodu při přesilovkové střele Koláře.

I Pražané využili přesilovku

Vstup do druhé části vyšel Slavii náramně. A stejně jako její soupeř profitovala ze hry v početní převaze. Sklenář ujel po levém křídle a střelou z kruhu přesně našel skulinku mezi Lašákovými betony. Pražané po vstřelené brance přebrali iniciativu a byli nebezpečnějším mužstvem. V osmadvacáté minutě vyhrál Kraft buly, Kolařík si s pukem vybruslil do středu a ranou po ledě nachytal Lašáka.

V polovině zápasu se nádhernou individuální akcí prezentoval domácí Hruška. Zakončujícímu Vondrkovi však zkazil radost včasným sklapnutím betonů Lašák. Z tlaku slávistů z ničeho nic udeřilo na opačné straně. Před Svobodou zůstal úplné volný Pivko a přesnou ranou do levého horního růžku srovnal na 2:2. Třetí gól Moelleru mohl přidat o dvě minuty později Tvrdík, jeho bekhendový blafák ale Svoboda vystihl.

V poslední minutě rozhodl Vondrka

<span>Ve 48. minutě se při přesilové hře domácí několikrát vyznamenal Ján Lašák. Nejvíce práce měl s křížnou střelou kapitána Beránka, jeho rozklek byl ale učebnicový. Vzápětí o sobě dali vědět i Sýkorovi svěřenci - střelu Tvrdíka i Divíškovu dorážku Svoboda kryl. V 52. minutě vyrobil Žižka při rozehrávce obrovskou minelu, puku se zmocnil Pucher, branku ale z pouhého metru přestřelil.</span>

<span>Čtyři minuty před vypršením základní hrací doby měl na hokejce rozuzlení Doležal, Lašák ale reflexivně máchl lapačkou a dobře mířený pokus kryl. Úplně stejný moment nastal ještě v téže minutě i před brankou Pražanů, i Svobodova lapačka si ale s pokusem Pivka poradila. Když už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, rozhodl pětačtyřicet vteřin před koncem Vondrka.</span>

Slavia Praha - Moeller Pardubice 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Sklenář (Drtina), 28. Kolařík (Kraft), 60. Vondrka (Beránek, D. Hruška) - 6. Starý (Koukal, Havíř), 31. Pivko (Tvrdík). Rozhodčí: Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:6, navíc Divíšek (Pardubice) 10 minut. Využití:1:1. Diváci: 6689.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: Růžička st. a Kalous.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Blažek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: