Hlavní obsah

Znojmo - Kladno 1:0Svoboda a bezchybný Trvaj zajistili Znojmu výhru nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Svoboda 1 : 0

ZNOJMO

Bezchybný brankář Jiří Trvaj a útočník Jaroslav Svoboda zajistili Znojmu v patnáctém extraligovém kole vítězství nad Kladnem 1:0. Jihomoravský celek, který doposud získal všechny své body doma, je přesto i nadále poslední.

Článek

Od začátku bylo vidět, že se domácí snaží pro vítězství udělat více než Kladno a měli k tomu i několik solidních příležitostí. Poprvé to v ochozech zahučelo v osmé minutě. Brankář Kopřiva špatně rozehrál, puk se dostal na hůl Erata, ale jeho střela mířící do opuštěné brány byla sražena obránci.

Záhy nato se propracoval ke střele zblízka Růžička, ale gólman včas vymrštil beton a opět Kladno uchránil od inkasovaného gólu. Hosté se pořádně neosmělili ani v přesilovce v polovině první třetiny a i nadále byl zaměstnán především brankář Kopřiva. Na hokejky všech se však postupně vkradla nepřesnost a tak těžko mohl do konce prvního dějství padnout gól.

Druhá třetina pokračovala v intencích první a mezi diváky se vkradla skutečná nuda. Jen občas rozmrzele zapískali. Pokud si Kladno vytvořilo nějaký náznak šance, zpravidla ho řešilo zavezením puku za branku. Ke Kopřivovi na druhé straně se dostávaly spíš jen odražené puky. Jediná chvíle, kdy se fanoušci probrali a s údivem sledovali, co se děje, přišla v 37. minutě. Horna se vřítil do útočného pásma, dostal nahrávku a trefil horní tyč.

Ani třetí třetina nevypadala, že by se něco mělo změnit. Ale Znojmo přeci jen nastoupilo s větší snahou a nakonec bylo odměněno. Svoboda zatáhl puk do pásma, dostal se k němu Selingr a z brankové čáry nahrál mezi kruhy právě Svobodovi, který střelou pod víko zajistil Orlům vedení. I dál se Znojmo snažilo o něco víc a agilní Svoboda se sedm minut před koncem protlačil opět na střed hřiště, ale trefil jen chrániče Kopřivy. Hosté se poslední minutu uchýlili ke hře bez brankáře, ale ani ta nic nezměnila na tom, že se Znojmo přiblížilo zpátky na dostřel předposlednímu místu.

Znojemští Orli - Geus Okna Kladno 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 46. J. Svoboda (Selingr, Chvátal). Rozhodčí: Šír - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 2048.
Znojmo: Trvaj - Štach, Bičánek, Švrček, Mojžíš, Chvátal, J. Mrázek - Erat, Dopita, Selingr - Demel, R. Procházka, M. Růžička - J. Svoboda, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: