Hlavní obsah

Boleslavský trenér Šejba: Málo jsme se zbláznili a působili zakřiknutě

Extraligovému nováčkovi z Mladé Boleslavi patří po patnácti kolech předposlední příčka tabulky. V úterním duelu na ledě Plzně chyběla podle lodivoda Středočechů jeho svěřencům šťáva a slabé vyhecování, přestože v dvou předchozích zápasech získali pět bodů. „Hráči se musejí sami vyburcovat, někdy trenéři nemusejí být ani na lavičce,“ prozradil Jiří Šejba.

Článek

„První dvě třetiny jsme měli moc velký respekt. Klukům jsem před třetí částí řekl, že nemají co ztratit a sami jste viděli, že jsme domácím v poslední dvacetiminutovce zatápěli,“ těšilo mladoboleslavského kouče, jenž oplýval po prohře 2:3 překvapivým úsměvem. „Plzeň mohla být ráda, že zápas skončil šedesátou minutou,“ smál se Šejba.

Mladoboleslavský kouč přiznal, že na konci druhé části inicioval vyprovokování plzeňského Petra Vampoly (185 cm / 91 kg) přes Roberta Schnabela (195 cm / 108kg). „Samozřejmě jsem ho na něj poslal já, proč ne?“ netajil se. „Vampič měl nějaké problémy, tak jsme ho chtěl upozornit, že takhle by to nešlo,“ vysvětlil po utkání Šejba. „Když byl tak silný, tak se neměl schovávat,“ pobavilo hostujícího kouče.

Středočeši v předchozích dvou duelech uhráli pět bodů. Nejprve ve 13. kole zdolali Karlovy Vary (4:3 SN.), aby o dva dny později znovu na domácím ledě obrali o všechny body Vítkovice (3:0). „Dvě výhry nám určitě pomohly. Hráči mají větší sebevědomí. V Plzni jsme ale působili velmi zakřiknutě,“ všiml si bývalý zkušený reprezentant, jemuž v úterním zápase chyběl gólman Jan Chábera, strůjce úspěchu ze 14. kola. „Chábič dostal nepříjemný úder do ruky a shodli jsme se, že nemá cenu ho za každou cenu stavět a potřebuje spíše odpočinek,“ prozradil.

Filip Šindelář však svého kolegu v brance zastoupil víc než slušně, když kryl 26 střel a několikrát svůj celek výrazně podržel. „Respekt, který hráči proti Plzni měli, vychází z nich samotných a musejí se na střídačce sami vyhecovat a zbláznit. Není to jen o trenérovi,“ prozradil Šejba své trápení. „To správné vyburcování mi zatím u mých svěřenců chybí,“ mrzelo šestačtyřicetiletého kouče. „Hokej je o tom, že někdy trenéři ani nemusejí být na lavičce,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice