Hlavní obsah

Sparta Nedvěda nechtěla, tak ji skolil

LIBEREC

Po minulé sezóně už nebyl Petr Nedvěd v Praze žádaným artiklem. Na Spartě měli jiné plány a s šestatřicetiletým centrem v nich nepočítali. Momentálně ale extraligový favorit chřadne a jeho soužení v úterý prohloubil právě nechtěný Nedvěd. Na led skočil v dresu Liberce v nově vytvořené řadě s Podkonickým a Nedorostem. Pětapadesát minut se k pořádné šanci nedostali, ale nakonec právě oni rozhodli. Nedvěd se odpoutal od beka a přesně tečoval Nedorostovu přihrávku.

Článek

„Naše lajna byla bezvadně krytá, ale toho góla jsme přece jen dali. Štěstí,“ tvrdil Nedvěd, jenž v NHL působil ve Vancouveru, St. Louis, Pittsburghu, New Yorku Rangers, Phoenixu, Philadelphii a v Edmontonu.

Že hraje právě proti Spartě, to neměl moc času řešit. „Možná kdybychom nebyli tak dole, tak se na to dívám jinak. Ale my potřebujeme nahoru a je jedno, jestli je proti nám Sparta, Znojmo nebo Třinec.“

V Liberci zatím odehrál jen čtyři zápasy, takže nechce předbíhat, ale mužstvo se podle všeho zvedá. A je to i jeho zásluhou. „Jestli hraju dobře? Tak to ať si posuzuje někdo jiný. Na druhou stranu se za ty roky už poznám, jestli mi to jde, nebo nejde. Takže mi to asi jde,“ rozesmál se Nedvěd, který si v základní části nejslavnější soutěže světa připsal 717 bodů za 310 branek a 407 asistencí, v play-off přidal 19 gólů a 23 finálních přihrávek.

Nejlepší sestava 15. kola extraligy podle Sport.cz:
J. Trvaj (Znojmo-1) - M. Cartelli (Plzeň-1), J. Modrý (Liberec-1) - P. Kanko (Třinec-1), R. Reichel (Litvínov-1), P. Nedvěd (Liberec-2).

Na jména má Liberec hodně silný kádr, který má určitě na vyšší příčky tabulky. „Už ten náš hokej vypadá trochu ke koukání. Rozchytal se Hnilda, to je vždycky důležitý, když hodláte vyhrávat. Snad jen v neděli v Kladně jsme byli vlažnější, ale hned jsme to taky schytali od trenéra.“

Na Spartu nezanevřel

Ačkoli se na Nedvěda po minulém ročníku extraligy snesla kritika ze všech stran, na bývalý klub nezanevřel. Třeba i proto, že jeho působení ve Spartě si cenil trenér František Výborný.

„Pro mě je a bude Sparta vždycky extraklub. Mám tam mraky kamarádů. Vzpomínat ale na konec minulý sezóny už je úplně zbytečný. To je stejný jako vzpomínat na sedmdesátá léta,“ dodal hokejista, jenž v roce 1989 emigroval a později pomohl Kanadě pěti góly ke stříbru na zimních olympijských hrách 1994 v Lillehammeru. Vedle českého totiž získal rovněž kanadské občanství.

Reklama

Související témata: