Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 2:3Mladá Boleslav vyhrála nájezdy i s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bělohlav 1 : 0
14. Rod 1 : 1
25. Bělohlav 2 : 1
42. Sýkora 2 : 2

Hokejisté Mladé Boleslavi zvládli i podruhé v sezóně úspěšně nájezdy. Na kladenském ledě v neděli dvakrát dotáhli vedení domácích a po páté sérii nájezdů vítězně z ledu. Z deseti pokusů přinesl vítězný gól, znamenající pro nováčka bonusový bod navíc, až Gajovského blafák.

Článek

„Sice jsme museli dvakrát vyrovnávat, ale mužstvo příkladně bojovalo a uplatnilo dobrý pohyb a v nájezdech se nám vyplatilo vsadit na mladé, neokoukané tváře,“ tvrdil mladoboleslavský trenér Jiří Šejba.

Využité přesilovky, při nichž roli střelce přijal pokaždé Bělohlav, umožnily domácím, aby měly do poloviny utkání výsledkově navrch, jenže nováček statečně vzdoroval. Rodovo šikovné objetí branky ale vyústilo v první boleslavské vyrovnání a když na začátku třetí části Sýkora změnil směr dráhy puku tak nečekaně, že Kopřiva nestihl reagovat, mělo skóre nerozhodnou podobu i podruhé.

Kladno mezitím promarnilo 35 vteřin dvojité početní výhody a šesti vyloučeními v řadě se dostalo do útlumu. Naštěstí pro ně Kopřiva další gólové příležitosti hostů pochytal a teprve ve finiši třetí části se domácí dostali do šancí, které jim mohly přinést výhru, jenže Kalla zblízka neproměnil a Diviš v přesilovce trefil tyčku. „Nedařilo se nám tvořit hru, prosadili jsme se jen z přesilovek a konečný bod je pro nás málo,“ přiznal domácí trenér Zdeněk Müller.

Procházka Cháberu překvapil

Brankář Jan Chábera po karlovarských střelcích při nájezdech vychytal i kladenské. „Jelo na mě vlastně už osm hráčů a nebyl z toho žádný gól, to je docela fajn,“ usmíval se gólman nováčka, na němž si vylámali zuby Horna, Nedvěd, Kalla, Procházka i Patera.

„Moc jsem nestíhal sledoval, kdo proti mně jede, spíš jsem se snažil číst pohyb protihráče a sledoval, kam má zahnutou hokejku. Třeba mě trochu překvapilo, že Procházka střílel na lapačku, ale měl jsem ji tam včas. S každým zásahem jsem si věřil stále víc, ale taky se modlil, aby už konečně někdo z našich dal gól,“ přiznával Chábera.

„Docela jsme na střídačce koukali, jak Chábera vychytal všechny elitní střelce domácích,“ tvrdil mladoboleslavský útočník Nikola Gajovský, který byl překvapivě jediným úspěšným exekutorem penaltové koncovky. „Mám naučenou kličku, a tak jsem jí risknul, i když na ledě bylo dost hrbolků. Kopřiva mě asi moc nezná, čekal zřejmě střelu,“ líčil 21letý odchovanec píseckého hokeje, jenž má na kontě teprve sedm extraligových utkání.

„Střídal jsem na nájezdy leváky a praváky a u Gajovského už z tréninku vím, že se nájezdů nebojí. Mladí nejsou při tom zakončení tolik nervózní,“ vysvětloval volbu autora vítězné branky trenér Jiří Šejba. „Jsem docela vyrovnaný člověk, nějaký tlak si nepřipouštím,“ usmál se Gajovský. „My poslali na nájezdy osvědčené hráče, jenže štěstí se od nich odklonilo,“ krčil rameny domácí kouč Zdeněk Müller.

Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Bělohlav (Kalla, Patera), 26. Bělohlav (Nádašdi, Kalla) - 15. Rod (P. Barinka, Benda), 43. T. Sýkora (Nouza), rozhodující sam. nájezd Gajovský. Rozhodčí: Hribik - Bejček, R. Prchal. Vyloučení: 8:7, navíc Srdínko (Kladno) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3059.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Hořava, Srdínko - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Mocek, Bauer - Gajovský, R. Král, Handlovský - Benda, M. Čech, Tomas - Barinka, Rod, Boháč - T. Sýkora, Nouza, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: