Hlavní obsah

Pardubice - Znojmo 1:2Trvaj vychytal Pardubice a Znojmo opustilo poslední místo v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mojžíš 0 : 1
47. Píša 1 : 1
48. Bičánek 1 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Znojma vyhráli v úterní dohrávce 4. kola O2 extraligy na ledě Pardubic 2:1 a posunuli se z posledního na třinácté místo o dva body před České Budějovice. Orli tak vyhráli teprve druhé z deseti utkání venku v této sezóně, Moeller naopak doma prohrál poprvé po osmi vítězstvích za sebou a vůbec poprvé v ročníku vyšel v ČEZ Aréně naprázdno.

Článek

Znojmo hned v úvodu naznačilo, že by si v Pardubicích chtělo vylepšit postavení v tabulce. Už v 23. vteřině totiž pomohla po Kucharczykově střele tyč gólmanu Růžičkovi, který dostal v brance tentokrát přednost před jedničkou Lašákem. Při Štachově vyloučení měli nápor domácí, ale největší šanci nevyužila Koukalova formace. V 5. minutě se snažil překvapit Trvaje objetím branky Pivko, znojemský gólman se však přesunul včas.

Při početní převaze hostů nejdříve neuspěl Svoboda, do úniku se pak ještě v oslabení málem dostal Pucher, ale neměl rychlost a jen tvrdou střelou prověřil Trvaje. Ten pak kryl ideální šanci Cetkovského a z vedení se radovali v 13. minutě Orli. Růžička vyrazil Mojžíšovu střelu nad sebe a puk zapadl za jeho záda za brankovou čáru. Vyrovnat mohl Kolář, na druhé straně byli blízko druhému znojemskému gólu Dopita a Haman, kterým chyběla lepší koncovka.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ
Pardubice - Znojmoon-line

V druhé části se dlouho čekalo na šanci. Znojmo se do většího ohrožení Růžičkovy svatyně nedostalo ani při dvou Píšových pobytech na trestné lavici za sebou. To druhé zkrátil Meidlův faul, ale domácím se krátká početní výhoda také nepodařila. Potom šel pykat domácí Havíř, ale paradoxně bylo málem vyrovnáno, jenže Trvaj předvedl skvělý zákrok. Štrbák uvolnil Pivka, ale ten před odkrytou brankou selhal a znojemský gólman jeho pokus chytil lapačkou.

Svůj tým podržel i Růžička, který lapačkou vyrazil Svobodovu dobře mířenou střelu z levého kruhu pro vhazování. Pardubičtí pak promarnili další velké příležitosti. Kolář se řítil sám na Trvaje, ale dohnal jej Svoboda a před střelou mu vypíchl puk. Potom se dostal do sóla Pivko, který znovu ztroskotal na Trvajovi. Vynutil si alespoň faul od Chvátala, ale v přesilovce v dobré pozici minul bek Čáslava.

Pardubické čekání na gól skončilo v 48. minutě, kdy při přesilovce čtyř proti třem vyrovnal Píša přesnou ranou od modré čáry do levého horního rohu Trvajovy branky. Jenže domácí udrželi nerozhodný stav jen 88 sekund. Na trestnou lavici putoval Havíř a Bičánkova ránu rovněž při výhodě čtyř proti třem za přispění stínícího Selingra našla cestu do sítě.

Východočeši už při další snaze podpořené Meidlovým a v závěru Šmachovým vyloučením smazat ztrátu nedokázali. Největší šance promarnili opět Pivko a Kolář. Znojmo tak oplatilo Pardubicím devět dnů starou porážku z jihu Moravy 5:6 v prodloužení ze 17. dějství.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Píša (Divíšek, Čáslava) - 13. Mojžíš (Čachotský, Haman), 49. Bičánek (Selingr). Rozhodčí: Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 9760.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Ondřej - Bláha, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Štach, Mojžíš, Chvátal, Mrázek - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - J. Svoboda, Meidl, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: