Hlavní obsah

Penaltový fantom Bednář úřaduje dál, po Curychu pohřbil i Plzeň

PRAHA

Neuvěřitelné představení rozehrál v právě skončeném týdnu slávistický forvard Jaroslav Bednář. Nejprve čtyřmi úspěšně proměněnými samostatnými nájezdy rozhodl o výhře Pražanů v Lize mistrů v Curychu, v neděli se pak postavil ke třem penaltám proti Plzni a znovu byl stoprocentně úspěšný. „Jsem strašně šťastný, ale každá série jednou končí,“ krotí Bednář přehnané nadšení.

Článek

V Curychu se nájezdy změnily v Bednářův souboj s Janem Alstonem. Zatímco Kanaďan při svém čtvrtém pokusu selhal, útočník Pražanů se nemýlil. Podobná situace nastala i v neděli. Bednář uspěl i napotřetí, plzeňského Vampolu v téže sérii vychytal Svoboda. „Sám se své úspěšnosti divím a nechápu to zároveň,“ kroutil Bednář hlavou.

Když se v neděli s Vampolou při samostatných nájezdech míjel ve středovém kruhu, oběma na tvářích zářil úsměv. Situace, kdy se pouze dva exekutoři střídali mezi sebou, bavila i přítomné diváky. „Jo, smáli jsme se tam na sebe. Říkal jsem si, ať to hlavně není tak dlouhé jako v Curychu.“ Když byl po základní sérii třech nájezdů nerozhodný stav 1:1, Bednář okamžitě věděl, že od teď už bude za slávisty jezdit výhradně on. „Bylo mi jasné, že mě tam Vláďa Růžička dá.

Francouz? Tomu klukovi bych chtěl poděkovat

O Bednářově galapředstavení v Curychu dobře věděli i plzeňští kouči. I proto se Pavel Hynek před prvním Bednářovým nájezdem odhodlal k riskantnímu kroku. Místo Málka, který odchytal celé utkání, poslal do branky Pavla Francouze, který dosud v extralize seniorů neodchytal jedinou minutu. Od mladého gólmana si sliboval, že Bednáře rozhodí, jelikož chytá v opačném gardu. Plzni ale zamýšlený úmysl vůbec nevyšel, Bednář si na Francouzovi smlsl.

„To jsem se pak na střídačce divil a musel se smát. Jestli mi tam ten kluk chtěl nechat past nebo co... Celá půlka brány zůstala úplně volná,“ přiznal snadnou úlohu Bednář. „Měl bych mu poděkovat. Samozřejmě se mu neposmívám, ale byl to gól zadarmo,“ dodal. Na další nájezdy se pak už do plzeňské svatyně vrátil Málek, který byl pro Bednáře mnohem těžším oříškem k rozlousknutí.

„To je gólman, který má rychlé nohy a chodí dolů. Fakt jsme vůbec nevěděl, co na Máliče vymyslet. Dnes zůstal nepochopitelně stát. Do poslední chvíle jsem čekal na Romanův první pohyb. On stál a stál, tak jsem to zápěstím poslal mezi betony,“ popisoval Bednář, co se mu těsně před soubojem s bývalým gólmanem Slavie honilo hlavou. Bednář se překvapivě ani jednou neodhodlal ke kličce, pokaždé volil střelu zápěstím.

Za Bednářovu úspěšnost může talisman dcery

Po utkání sám přiznal, že led byl v zoufalé kvalitě. Proto se tedy nechtěl pouštět do kliček, aby mu kotouč případně neodskočil? „Tím to nebylo. Led byl po úpravě hladký. Roman mi dvakrát zajel, čímž se mi tam vytvořil prostor, který jsem dvakrát trefil. Proto jsem volil střelu,“ vysvětloval Bednář, který si prý evidenci o úspěšných penaltových střelcích nevede. „Vím, že výbornou bilanci má Tomáš Vlasák, ale jinak to moc nesleduji.“

Za úspěšnou Bednářovu bilancí dost možná může jedna určitá osoba. Po druhé třetině zápasu s Plzní dorazila do slávistické kabiny Bednářova dcerka. „Přinesla mi talisman, takže díky tomu jsem asi dal ty góly. Chci jí dát velkou pusinku a poděkovat jí,“ uzavřel Bednář.

Reklama

Související témata: