Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 6:1Lídr extraligy zničil i díky hattricku Klimka Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klimek 1 : 0
27. Klimek 2 : 0
29. Svačina 3 : 0
34. Petrovický 4 : 0
39. Varaďa 5 : 0
54. Klimek 6 : 0
55. Kuchler 6 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic rozstříleli v úterní předehrávce 24. kola extraligy Kladno 6:1 a upevnili si postavení v čele extraligy. Domácí na ledě jasně dominovali od první části, ale o výsledku rozhodli čtyřmi trefami v druhé dvacetiminutovce. První extraligový hattrick v kariéře zaznamenal útočník Lukáš Klimek.

Článek

Vítkovice měly od začátku převahu s mnoha brankovými šancemi, které začaly proměňovat v prostřední třetině. „Dobře jsme bruslili, přihrávali si i stříleli,“ pochvaloval si asistent trenéra Zdeněk Moták.

Některé akce byly přímo čítankové, především Ujčíkův únik a přihrávka Petrovickému na čtvrtý gól. Výborně hrál zejména čtvrtý útok Klimek, Štefanka, Varaďa, jenž soupeře zasypal čtyřmi góly. Autorem tří byl Lukáš Klimek: „Kdo by se neradoval z hattricku. Můj dík patří spoluhráčům v útoku za výborné přihrávky,“ pravil evidentně spokojený pravý křídelník.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ
Vítkovice vs. Kladnoon-line

Kladno působilo unaveně, jen se bránilo a průšvih byl, že velice nedůsledně. „Byl to jednoznačně náš nejhorší výkon v sezoně. Asi nás stálo hodně sil nedělní vítězné utkání s Plzní,“ posteskl si kladenský kouč Zdeněk Müller.

Nejlepším kladenským hráčem byl jednoznačně brankář Kopřiva, jenž skvělými zákroky držel tým nad vodou v první třetině. Když se obrana před ním rozsypala, debaklu zabránit nemohl a po druhé třetině pustil do branky náhradníka Lva. „Bylo to vraždění neviňátek, dneska jsme byli špatní úplně ve všem,“ komentoval nepovedený zápas Miroslav Kopřiva, jenž nedávno zazářil v brance reprezentačního týmu na turnaji Karjala Cup.

Vítkovice Steel - Geus Okna Kladno 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Klimek (Varaďa, Štefanka), 27. Klimek (Štefanka), 29. Svačina (Kuboš, Ujčík), 34. Petrovický (Ujčík, Svačina), 39. Varaďa (R. Hruška, Roman), 54. Klimek (Varaďa) - 55. Kuchler (Čurilla, Eberle). Rozhodčí: Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3682.
Vítkovice: Pinc - Krstev, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Jurečka, Ovčačík, Voráček - Kvapil, Burger, Krenželok - Ujčík, Petrovický, Svačina - Roman, R. Hruška, Treille - Klimek, Štefanka, Varaďa - od 22. min. navíc Strapáč. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Kladno: Kopřiva (41. Lev) - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Trončinský, Hořava, Šmach - Diviš, Patera, M. Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Stieler, Čurilla, Eberle. Trenéři: Müller, Kasík a Krása.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice