Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 0:3Pardubické hokejisty vychytal Hübl, prohráli s Litvínovem 0:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Trávníček 0 : 1
55. Kroupa 0 : 2
58. Šlégr 0 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic nedokázali ve 25. kole O2 extraligy najít recept na litvínovského gólmana Jaroslava Hübla a prohráli 0:3. Litvínov tak naopak rychle ukončil minisérii dvou porážek za sebou a při prohře Slavie v Kladně se posunul zpět na druhou příčku. Na vedoucí Vítkovice tak po dnešní porážce Ostravanů ztrácí Litvínov jen dva body.

Článek

Pardubičtí po nečekaně hladkém vítězství ve Zlíně narazili na soupeře, který přijel na východ Čech ve snaze odčinit páteční porážku na domácím ledě s Libercem. Očekával se proto kvalitní hokej odpovídající postavení obou týmů v horních patrech tabulky.

Severočeši se překvapivě ujali vedení již ve druhé minutě, kdy Punčochářovu střelu od modré ve skrumáži před Růžičkou dorazil do sítě důrazný Trávníček. Pardubičtí ale zatli zuby a do soupeře se pustili s pořádnou vervou. V 10. minutě měli velkou příležitost srovnat skóre Kolář se Starým, ale neprosadili se a z protiakce mohl naopak zvýšit Reichel.

Moeller měl ke konci úvodní třetiny obrovskou šanci vyrovnat, když hrál téměř celé dvě minuty ve dvojnásobné početní převaze. Nic z toho však nevytěžil a naznačil tak, že i v tomto utkání bude pokračovat trápení jeho hráčů v přesilovkách. Těsně před koncem úvodní třetiny se navíc zranil Pucher a do druhého dějství už nenastoupil.

V úvodu prostřední třetiny měli navrch hosté, kteří měli výhodu dvou přesilovek za sebou, ale ani jim se nedařilo. Ve 33. minutě nestačil dorazit Cetkovského střelu Ondřej, kterému zmařil šanci J. Hübl. Chvilku poté se neprosadil ani Divíšek, kterému stejně jako jeho spoluhráčům chyběl v koncovce větší důraz.

Během začátku třetího dějství při další domácí přesilovce divákům pořádně zatrnulo, když po chybě domácích zadáků se řítil na Růžičku osamocený Lukeš, ale mladíček v pardubické brance si s jeho střelou poradil. Růžička se vyznamenal i při další šanci litvínovských hráčů ve 45. minutě, kdy zmařil střelu Viktora Hübla i dorážku Kubinčáka. Urputný boj s blížícím se závěrem třetí třetiny gradoval a před oběma brankami bylo pořádně rušno. Aktivnější byli Severočeši, kteří napadáním už na útočné polovině brzdili domácí v zakládání kombinací.

V 53. minutě pohrdnul Viktor Hübl šancí, kterou mu nabídl Starý a tak stále trval fotbalový výsledek 0:1. O změnu se však postaral obránce Kroupa, jehož střela od modré čáry mezi obránci domácích skončila za Růžičkovými zády. Výhru Litvínova korunoval v 58. minutě při hře čtyři na tři nekompromisní dělovkou Šlégr.

Moeller Pardubice - Litvínov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Trávníček (Punčochář), 55. Kroupa, 58. Šlégr (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: Vampola - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváci: 9565.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Šeda - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Jan Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Blažek, Klejna. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, O. Poživil, Vobořil - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice