Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 4:3Třinec díky smršti ve druhé třetině porazil Plzeň 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Smrek 0 : 1
15. Straka 0 : 2
22. Výtisk 1 : 2
27. Balej 2 : 2
30. Balej 3 : 2
31. Martynek 4 : 2
37. Kracík 4 : 3

TŘINEC

Třinečtí hokejisté zvítězili v souboji dvou nejofenzívnějších týmů soutěže ve 25. kole extraligy v domácím prostředí nad Plzní 4:3. Po nepovedené první třetině se Oceláři pustili do západočeského týmu hned po přestávce a čtyřmi góly v rozmezí mezi 22. a 31. minutou rozhodli o pátém domácím vítězství za sebou.

Článek

Oceláři měli v úvodu zápasu k dispozici dvě přesilové hry a blízko k otevření skóre byl hbitý útočník Martynek, který dostal přihrávku do jízdy od Květoně, leč tváří v tvář neuspěl s bekhendovým zakončením proti brankáři Altrichterovi. O chvíli později plzeňský gólman špatně vyjel, nezkrotil skákající puk, třinecký Polák ale v obtížné situaci netrefil odkrytou branku.

Ve zbytku první třetiny se už do šancí dostávali výhradně hostující hráči. Straka ještě v přesilové hře hezkou přihrávku Fabuše nezužitkoval, ovšem v 11. minutě plzeňský kapitán ideálně předložil puk obránci Smrekovi, který střelou do prázdné branky otevřel skóre utkání. Záhy mohli hosté zvýšit, nedůslednost třinecké defenzívy však nepotrestal Důras. Další chyba Ocelářů se už v 15. minutě neobešla bez následků a ukázkový brejk Vampoly se Strakou zakončil druhý jmenovaný.

Přečíslením začali hosté i úvod druhé části, Adamský se Šindelem se řítili na jediného třineckého zadáka, ale v rozhodující fázi přesně nezakombinovali. Od té chvíle převzali taktovku nad utkáním Oceláři a gólová smršť částečně kopírovala první vzájemný zápas, kdy Plzeňští o své výhře rozhodli šesti góly ve druhé třetině. Třinečtí byli o něco méně produktivní - skórovali "jen" čtyřikrát.

Nejdříve se Výtisk prvním gólem v sezóně trefil přesně od levého hrazení k protilehlé tyči a v rozmezí necelých tří minut Balej dvěma góly otočil skóre utkání. U první branky slovenského útočníka se pořádně rozčiloval Altrichter, který reklamoval kontakt v brankovišti s protihráčem, ale marně.

Zaskočené hosty srazil ještě níže Martynek, když při signalizovaném trestu nadvakrát rozvlnil počtvrté síť za Altrichterem. Zkorigovat mohli hosté chvíli poté po chybě Tomíka, Důras ani Dvořák však třineckého brankáře Čechmánka neprostřelili. Kontaktní gól se Plzeňským přesto povedlo vsítit; 86 sekund trvající přesilovku pět na tři využil po Benákově střele důrazný Kracík.

V závěrečné třetině domácí dohrávali přesilovou hru, Kováčik v ní zvedl část domácího publika na nohy, jenže jeho střela se otřela pouze o boční síť. Hosté kontrovali aktivním Důrasem, který osamocen před Čechmánkem nezamířil přesně. Další průběh se obešel bez výrazných šancí, Třinečtí se soustředili na pozornou obranu a hosté se vysílili zbytečnými vyloučeními, která jim zabránila dostat se do souvislejšího tlaku.

Lasselsberger se sice v závěru dostal ke hře bez brankáře, nicméně se mu nepodařilo vyslat na Čechmánka ani jedinou střelu.

Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 4:3 (0:2, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Výtisk (Piecha), 27. Balej (Polanský), 30. Balej (Polanský, Kováčik), 31. Martynek (Sekeráš, Peterek) - 11. Smrek (M. Straka, Vlasák), 15. M. Straka (Vampola), 37. Kracík (Vlasák, Vampola). Rozhodčí: Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:9, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3450.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Rangl - Kanko, D. Moravec, V. Polák - Balej, Polanský, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomík, Piecha, Hampl. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Plzeň: Altrichter - Cartelli, Pácal, Benák, Smrek, Redlihs, S. Hudec - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Laš - Důras, Šindel, Adamský. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: