Hlavní obsah

Pöpperle se proti Vítkovicím bál, aby v brance nezmrzl

PRAHA

Zápasy se silnými a rozjetými týmy jakoby Spartě svědčily. Když Pražany sužovala krize, zvýšil si Výborného tým sebevědomí na suverénní Slavii, kterou deklasoval. V neděli se celá situace opakovala. Pražané přehráli lídra z Vítkovic, kterému za celý zápas téměř nic nedovolili.

Článek

„Proti silnějším soupeřům se hraje lépe. Snažíme se víc bránit, nechat hrát soupeře. A pak po brejcích, dáváme góly“ libuje si brankář Tomáš Pöpperle. Sparťané krom první desetiminutovky jednoznačně dominovali, vždyť první opravdu gólová šance Ostravanů přišla až v úvodu třetí části hry. Od přídělu hosty dlouho držel gólman Marek Pinc, který bez přehánění lapil minimálně deset tutovek. „Je lepší, když na vás jde hodně střel. Ale jako tým jsme neodehráli dobré utkání,“ uznal Pinc.

Utkání ve sparťanský prospěch definitivně rozhodly dlouhé dvojnásobné přesilovky, které domácí dokázali pokaždé využít. „To opravdu rozhodlo. Sparta má na takovéto situace výborné hráče,“ sklonil soupeři poklonu Pinc, který netuší, proč jeho spoluhráči předvedli tak matný výkon. „Kdybych to věděl, asi bychom hráli jinak. Těžko říct, čím to bylo.“

Pinc tak nedokázal navázat na své poslední vystoupení na ledě Sparty. V březnu ještě v dresu Liberce přispěl k hladkému a překvapivému postupu Severočechů přes Spartu ve čtvrtfinále play-off. Malinký gólman nezastírá, že si na úspěšné tažení Tygrů před nedělním zápasem vzpomněl. „Na Spartě mi to vyhovuje, vždy se mi tu dobře chytá. Dneska ale byla Sparta lepší a zaslouženě vyhrála,“ nevymlouval se.

Pinc: Na prvním místě nezáleží, chceme být do čtyřky

To Pincův protějšek Tomáš Pöpperle měl úplně odlišný problém. Do branky si klidně mohl vzít knížku, aby si krátil chvilky nudy, kterou po úvodní dvě třetiny zažíval. „Druhou třetinu jsem neměl snad ani jeden zákrok, to jsem tam málem zmrznul. Snažím se trošku hýbat, abych se udržel v pozoru. A abych nevypadl z koncentrace,“ popisoval netradiční zážitky Pöpperle.

Náladu mu prý nezkazila ani Klimkova branka, která jej připravila o vychytané čisté konto. „Tyhle myšlenky jsou asi to nejhorší, co může gólmana potkat. Snažil jsem se to dostat z hlavy,“ tvrdí Pöpperle, že na vychytanou nulu nemyslel. „Poslední zápasy se cítím daleko lépe, víc si věřím. Myslím, že to z mé strany je kvalitní,“ má radost ze svých výkonů.

Vítkovice i přes prohru dál setrvávají v čele, to ovšem jejich hráče nyní příliš nevzrušuje. „Na tabulku se koukneme, neříkám, že ne. Ale že by to pro nás bylo něco důležitého? To ne. Play-off je pak stejně jiná soutěž,“ dobře ví Pinc, že rozhodující bude až ve forma ve vyřazovacích bojích. Podle něj není ani příliš podstatné, jestli Ostravané dokončí základní část na první příčce. „Chtěli bychom se udržet mezi první čtyřkou, abychom v semifinále začínali doma. Je jedno, jestli skončíte první, nebo čtvrtý,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice