Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 7:2Mladá Boleslav deklasovala Zlín 7:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Mocek 1 : 0
15. Eiselt 2 : 0
17. Padělek 3 : 0
24. Padělek 4 : 0
26. Boháč 5 : 0
34. Rachůnek 5 : 1
39. Leška 5 : 2
57. Kočí 6 : 2
59. Benda 7 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 25. kole extraligy Zlín vysoko 7:2. Třemi body za dvě branky a přihrávku přispěl k výhře útočník Aleš Padělek. Berani tak na ledě posledního celku české nejvyšší soutěže pouze potvrdili svá bezkrevná vystoupení na soupeřových kluzištích v probíhající sezoně, kde dosud vytěžili pouhé čtyři body.

Článek

V týmu domácích došlo oproti minulému neúspěšnému zápasu s Českými Budějovicemi k několika změnám. A mužstvo v úvodní části hrálo opravdu jako vyměněné. V prvních minutách sice měli ještě trochu více ze hry hosté, ale bylo to i díky vyloučení Padělka hned po půlminutě utkání. Optická převaha hostů ale změnu skóre nepřinesla. Naopak domácí se s postupem času osmělovali a více stříleli, což přineslo své ovoce.

Druhá desetiminutovka první části hry byla pro domácí jako z říše snů. Během čtyř minut totiž vstřelili do sítě hostů tři branky. Ve 13. minutě otevřel skóre ranou od modré čáry obránce Mocek. V 15. minutě se dostal ke kotouči Eiselt a nikým neatakovaný pohodlně skóroval. Domácím narostla křídla a krátce poté se do přečíslení dostali Handlovský s Padělkem a druhý jmenovaný uzavřel účet první třetiny.

Do prostředního dějství vstoupili domácí dobře naladěni a v euforii stříleli další branky. V 24. minutě se podruhé střelecky uvedl Padělek a vyhnal zlínského Biegla z jeho svatyně. Ale nový gólman v brance Zlína, junior Sedláček, se nestačil ani zahřát a už lovil puk ze své sítě. To se po krásné souhře zapsal mezi střelce Boháč a zvyšoval tak ještě před polovinou utkání na hrozivých 5:0. Hosté ovšem nesložili zbraně a ještě do konce třetiny stačili Rachůnkem a Leškou snížit na 5:2. Konce této části se již nedočkal domácí obránce Schnabel, který byl po boxerské vložce, v které knokautoval zlínského Köhlera, vyloučen do konce utkání.

Do třetí třetiny trochu překvapivě vystřídal Cháberu v brance domácích Šindelář a hned měl plné ruce práce. Zvláště, když za vhození hokejky bylo proti domácím nařízeno trestné střílení. Hamrlíkovu kličku do bekhendu ale nový muž v brance Mladé Boleslavi s přehledem kryl. Zlínští poté nevyužili téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku.

Naopak domácí hrající v neobvyklé pohodě ještě dvě branky v závěru utkání přidali. Velmi tvrdá hra se hostům v konci zápasu vymstila. Jejich hráči, Kubiš a Bořuta, byli vyloučeni do konce utkání a Mladoboleslavští pečetili výsledek v přesilovce. Do statistiky se zapsal Kočí a konečný účet zápasu podtrhl Benda.

BK Mladá Boleslav - RI Okna Zlín 7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Mocek (Nouza, Eiselt), 15. Eiselt (T. Sýkora, Mocek), 17. Padělek (Handlovský, Kočí), 24. Padělek (Handlovský, R. Král), 26. Boháč (Rod, Kazjonov), 57. Kočí (R. Král, Padělek), 59. Benda - 34. Rachůnek (Galvas, Kollár), 39. Leška (Lučka, Hamrlík). Rozhodčí: Polák - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 4:6, navíc Schnabel - Kubiš oba 5 min. a do konce utkání, Bořuta 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3270.
Mladá Boleslav: Chábera (41. Šindelář) - Kočí, Posmyk, Brňák, Mocek, Schnabel, Holub, Benda, Jindra - Tomas, R. Král, R. Pšurný - Padělek, Rod, Handlovský - Kazjonov, T. Sýkora, Boháč - P. Barinka, Eiselt, Nouza. Trenéři: Šejba a Gudas.
Zlín: Biegl (24. Sedláček) - Hamrlík, Galvas, Míka, Linhart, Nosek, Lučka, od 26. navíc Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Balán, Kubiš, Andrašovský - Rytnauer (33. Záhorovský), Kollár, Rachůnek - od 26. navíc M. Pšurný, F. Čech, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články