Hlavní obsah

Zlín - Sparta 5:4Vlach zařídil dvěma góly obrat hokejistů Zlína proti Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kollár 1 : 0
12. Kratěna 1 : 1
13. Ton 1 : 2
20. Netík 1 : 3
24. Mokrejš 2 : 3
30. Rachůnek 3 : 3
37. Vykoukal 3 : 4
59. Vlach 4 : 4
62. Vlach 5 : 4

ZLÍN

Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 26. kola extraligy nad pražskou Spartou 5:4 v prodloužení, když o osudu zápasu rozhodl dvěma brankami devatenáctiletý útočník Roman Vlach. Syn současného asistenta zlínského kouče Rostislava Vlacha zařídil 115 vteřin před koncem normální hrací doby vyrovnání a ve druhé minutě nastavení vstřelil i vítěznou branku.

Článek

Obě mužstva se v úvodních minutách oťukávala. Za pozornost stála jedovka Köhlera na konci páté minuty, která jen o vlásek minula levou tyčku Pöpperleho svatyně. V závěru osmé minuty se naskytla Pražanům výhoda úvodní přesilové hry, nicméně po necelé minutě se síly na ledě vyrovnaly. Při hře čtyři na čtyři se ocitl ve slibné šanci Kratěna, ale zlínský gólman Sedláček si s jeho střelou poradil.

Domácí šli do vedení na začátku 12. minuty, neboť Kollár se dokázal prosadit a střelou přes klubko hráčů otevřel skóre. Zlín se radoval z vedení pouhých 28 sekund. Brankář Sedláček vyrazil střelu Gulašiho před sebe a nejproduktivnější sparťan Kratěna měl před sebou zcela odkrytou branku. Hosty vyrovnávací gól povzbudil a za necelou minutu již vedli. Samostatný únik zakončil nádherným blafákem do zlínské sítě Ton. Domácí mohli poté vyrovnat, před sparťanského brankáře se dostal Balán, nevyužita zůstala i další početní výhoda. Sparta svůj náskok ještě zvýšila, půl minuty před první sirénou se opět trefil Ton s pomocí nešťastné teče Balána.

Kouč Zlína Venera poslal od druhé třetiny na led jen tři útoky. Domácí si vytvořili tlak, začali lépe kombinovat a bruslit. Berani snížili nepříznivý stav zásluhou přesné střely Mokrejše. Před brankářem Pöpperlem bylo řádně dusno a sparťanští obránci se měli co ohánět. Při vlastním oslabení spálil slibnou šanci Rachůnek. Stejný hráč se dočkal gólu v polovině zápasu, když dostal ideální nahrávku od Záhorovského a nekompromisně zavěsil a duel začal prakticky od začátku. Sparta šla opět do vedení, když dokázala zužitkovat početní výhodu čtyři na tři. Obránce Vykoukal propálil vše, co mu stálo v cestě.

Sparta v závěrečné části bránila jednobrankový náskok a hrozila především v početní výhodě, kdy trestnou lavici zahřívali Leška a vzápětí Balaštík. Domácí hráli čtyři minuty v oslabení a převaze Pražanů se ubránili. Zlín dal v závěru všechny síly do útoku a jeho snaha přinesla vyrovnání. Pöpperle vyrazil kotouč po střele Mokrejše před sebe a Vlach svým premiérovým gólem v sezoně srovnal stav. Vzápětí měli domácí i štěstí, neboť střela Netíka skončila na pravé tyčce Sedláčkovy svatyně. V nastaveném čase opět úřadoval Vlach, který rozhodl o bonusovém bodu pro Zlín. Berani po třech prohrách za sebou dočkali výhry a v letošní sezoně porazili Spartu i podruhé.

RI Okna Zlín - Sparta Praha 5:4 v prodl. (1:3, 2:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Kollár (Záhorovský, Rachůnek), 24. Mokrejš (Nosek), 30. Rachůnek (Záhorovský, Kollár), 59. Roman Vlach (Mokrejš, M. Pšurný), 62. Roman Vlach - 12. Kratěna (Gulaši, D. Výborný), 13. Ton (Jan Hanzlík), 20. Ton (Netík), 37. Vykoukal (Kratěna, D. Výborný). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:2. Diváci: 4320.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - M. Pšurný, Balán, Andrašovský - J. Ondráček, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Jerofejevs, Vinogradov - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Melichárek, Koreis, Hromas - Látal, Krätzer, Mrňa. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články