Hlavní obsah

Liberec - Kladno 4:1Liberec s Fikrtem v brance si poradil s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Šachl 1 : 0
19. Nedvěd 2 : 0
29. Bartovič 3 : 0
48. Hájek 3 : 1
52. Bartovič 4 : 1

Oboustrannou absenci brankářských jedniček v pátečním zápase hokejové extraligy lépe zvládl Liberec. Nemocného Hniličku zastupující Fikrt dlouho udržel kladenské střelce v šachu a kapituloval teprve v polovině třetí části, kdy domácí tým už hřál klíčový tříbrankový náskok.

Článek

Pro hosty byla neúčast zraněného Kopřivy citelnějším oslabením a hned první vážné ohrožení jejich branky skončilo gólem, když po Blatného nahození tečoval kotouč do sítě Šachl. Hned při dalším střídání měl vyrovnání na holi Kalla, jenže zblízka neuspěl, stejně jako předtím do tyčky pálící Procházka.

Liberec se s přispěním Fikrtových zásahů uklidnil, měl lepší pohyb a vhod mu přišla přes minutu trvající dvojitá přesilovka. Na trestné lavici byli Hájek s Novákem, když Petr Nedvěd střelou z úhlu propálil Orcta.

Šimánek a Šachl při dalších šancích jen rozezvučeli tyčky kladenské branky, po Blatného ukázkové přihrávce už ale Bartovič v polovině zápasu neměl problém se zakončením. Klimentovu tutovku zázračně vyrazil Orct a vzápětí na druhé straně kouzlo Fikrta odčaroval Hájek, když využil zakrytého gólmanova výhledu.

Drama ale rychle odmítl slovenský útočník Bartovič svou druhou trefou po bleskově sehraném přečíslení s nejlepším mužem zápasu Šachlem.

Bílí Tygři Liberec - Geus Okna Kladno 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Šachl (Bartovič, Blatný), 19. P. Nedvěd (Jiruš), 29. Bartovič (Šachl, Blatný), 52. Bartovič (Šachl, Blatný) - 48. Hájek (Z. Nedvěd). Rozhodčí: Homola - Pavlovič, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 5524.
Liberec: Fikrt - Hunkes, Jiruš, Žabka, Zíb, Harant, Modrý, Kájínek - Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Špaček - od 30. navíc Víšek. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Hořava, Novotný, Kameš - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Kuchler, Frolík - Horna, Kalla, V. Novák - Rudovský, Stieler, Z. Nedvěd. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: