Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 1:2Plzeň porazila Mladou Boleslav opět o gól, nyní 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kovář 0 : 1
38. Vlasák 0 : 2
44. Boháč 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli i třetí vzájemné utkání s Plzní v letošní extraligového sezóně o gól. Ve nedělním 28. kole nebodovali ve vyrovnaném utkání po výsledku 1:2.

Článek

Po úvodním oťukávání se do první velké šance dostal v páté minutě při přesilovce Benda, který si od modré sjel až k Málkovi, ale zblízka ho nedokázal překonat. Na druhé straně zahrozil o čtyři minuty později rovněž v početní výhodě Vlasák, jenže ve stoprocentní pozici u pravé Šindelářovy tyče dlouho otálel a poté se už do jeho střely položil bek Posmyk.

V polovině úvodního dějství pro změnu před Málekem vybojoval kotouč Rod pro zakončujícího Pšurného, ale úspěšnější byl znovu strážce plzeňské branky. Šanci otevřít skóre tak podruhé dostal v přesilovce v 18. minutě Vlasák, před prázdnou bránou mu však projel puk jen mezi bruslemi.

Začátek druhé třetiny vyšel Lasselsbergeru. Důras sice ve 24. minutě po Šindelářově hrubce nedokázal zakončit do opuštěné branky, ale dlouho ho neproměněná tutovka mrzet nemusela. Už za necelou minutu se totiž Plzeňští mohli radovat. Právě po střele Důrase se odrazil puk ke Kovářovi, který ho v tísni doklepl do sítě.

Ideální příležitost vyrovnat dostali domácí ve 27. minutě, kdy hráli 65 vteřin přesilovku pět na tři, ale Padělek v největší příležitosti nastřelil z hranice kruhů jen horní tyčku. Na tyčky bylo vyrovnáno ve 34. minutě, kdy po souhře se Strakou poslal puk do konstrukce Šindelářovy branky Fabuš.

Hůř bylo domácím ve 38. minutě, kdy se bez osmi vteřin museli bránit celé dvě minuty ve třech a Západočeši tuto výhodu zužitkovali. O šťastném gólu Vlasáka sice dlouho diskutoval rozhodčí Fraňo s kolegou u videa, ale nakonec byla branka plzeňského kanonýra uznána.

Třetí třetina odstartovala domácí přesilovkou po vyloučení Benáka, v němž se tentokrát přiklonilo štěstí na stranu Mladoboleslavských. Boháč se ve 44. minutě snažil z pravé strany vrátit puk před bránu, ale kotouč si do vlastní svatyně srazil obránce Smrek. Středočeši rázem ožili a vyrovnat mohl ještě v téže minutě Barinka, ale dostatek prostoru i času využil jen k zakončení do lapačky Málka.

Zajímavé věci se začaly dít po polovině třetího dějství. Domácí nejprve ve vlastní přesilovce pustili Plzeňské dvakrát během krátké chvíle do dvou nájezdů, ale ani Straka, ani Adamský tváří v tvář Šindelářovi neuspěli. V 55. minutě si hosté dokonce zkusili nerušeně trestné střílení, neboť Schnabel nedovoleně přibrzdil unikajícího Adamského. Ani Vlasák, který se postavil k nájezdu, však na Šindeláře recept nenašel. Hosty nakonec ale neproměněné šance mrzet nemusely. Očekávaný závěrečný tlak domácích totiž nepřišel.

BK Mladá Boleslav - Lasselsberger Plzeň 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 44. Boháč (Holub) - 25. Kovář (Fabuš), 38. Vlasák (Smrek, Benák). Rozhodčí: Fraňo - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. Diváci: 3860.
Mladá Boleslav: Šindelář - Posmyk, Bauer, Schnabel, Holub, Benda, Brňák, Mocek - Padělek, R. Král, Handlovský - P. Barinka, Boháč, Tomas - Nouza, Sýkora, Eiselt - Fiedler, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.
Plzeň: Málek - Smrek, Benák, Pácal, Dresler, S. Hudec, Redlihs, Martinec - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Adamský - Dvořák, Šindel, Matějovský - Kubica, Kovář, Laš. Trenéři: Hynek a Razým.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec