Hlavní obsah

Mountfield rozdrtil Litvínov 5:1, Vítkovice vyhrály ve Zlíně 6:1

PRAHA

Sotva se hokejisté Českých Budějovic odpoutali ode dna extraligové tabulky, už Mountfield předvádí parádní výkony. Na domácím ledě v 30. kole soutěže porazil vedoucí Litvínov 5:1. Do čela soutěže se tak opět dostaly Vítkovice, které dokázaly vyhrát na ledě Zlína vysoko 6:1. V Západočeském derby porazily Karlovy Vary Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech.

Článek

Program 30. kola odstartovalo derby mezi Karlovými Vary a Plzní, sousedy na šestém, resp. sedmém místě tabulky. Zápas se zapsal do historie jako 1000. utkání domácího obránce Josefa Řezníčka v nejvyšší hokejové soutěži. Řezníček si jej vylepšil asistencí na brankuSkladaného, kterým Energie ve třetí třetině vyrovnala na 1:1. V samostatných nájezdech pak o výhře domácích rozhodl Kristek.

České Budějovice se dlouho topily ve výsledkové krizi, ale po reprezentační přestávce na začátku listopadu vyhráli už šestý ze sedmi duelů a hned proti vedoucímu týmu soutěže. Mountfield nasázel Litvínovu pět branek, přičemž dvakrát se trefil Ivan Huml. Hosté poprvé a naposledy překonali brankáře Kováře až ve 48. minutě, kdy se prosadil Reichel.

Vítkovice opět do čela   

Novým vedoucím celkem extraligy jsou tak znovu Vítkovice po přesvědčivém dobytí Zlína, který dosud doma prohrál jen dvakrát. Zlín sice ve čtvrtek vyhrál v Litvínově, ale proti Vítkovicím nestíhal. V dresu hostí zářil při výhře 6:1 především útočník Jiří Burger, autor dvou branek a jedné asistence.

Třinec porazil Liberec 5:2 a poosmé za sebou si připsal bodový zisk. Výhru Ocelářům zajistil Lubomír Sekeráš, který třináct sekund před koncem první části vsítil v přesilovce pět na tři rozdílový gól. Bílí Tygři dlouho vzdorovali, ale nevyužili příležitosti a domácí v závěrečné čtvrthodině zpečetili vítězství brankami Davida Moravce a Petra Kanka.

Pardubice oplatily doma Znojmu porážku z prvního vzájemného zápasu na Východě Čech. O vítězství domácí rozhodli během tří minut třetí třetiny. Nejprve se v 47. minutě trefil Somík a záhy po něm upravil na 3:1 Starý. Znojmo už stihlo jen snížit po brance Kucharczyka.

Jen něco přes minutu dělilo Kladno od zisku tří bodů v zápase na ledě Mladé Boleslavi. Jenže pak vyrovnal na 2:2 svým druhým gólem v zápase Sýkora a o vítězi musely nakonec rozhodnout samostatné nájezdy. Vítěznou branku nakonec zaznamenal domácí Nouza.

Hokejová O2 extraliga - 30. kolo:
Karlovy Vary - Plzeň 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 44. Skladaný, rozhodující nájezd Kristek - 25. Fabuš.
Třinec - Liberec 5:2on-line
Branky: 4. Balej, 11. Peterek, 20. Sekeráš, 48. D. Moravec, 58. Kanko - 14. Pletka, 16. Klimenta.
Pardubice - Znojmo 3:2on-line
Branky: 13. Čáslava, 47. Somík, 50. Starý - 8. R. Procházka, 51. Kucharczyk.
České Budějovice - Litvínov 5:1on-line
Branky: 31. a 47. Huml, 5. Kůrka, 5. Gulaš, 12. Gřegořek - 48. Reichel.
Zlín - Vítkovice 1:6on-line
Branky: 8. Míka - 34. a 42. Burger, 9. Klimek, 26. R. Hruška, 30. Jurečka, 50. Varaďa.
Mladá Boleslav - Kladno 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 37. a 59. Sýkora, rozh. nájezd Nouza - 5. Tomajko, 32. Diviš.
8.12.: Sparta Praha - Slavia Praha

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice