Hlavní obsah

Č.Budějovice - Litvínov 5:1Českobudějovičtí se derou vzhůru, porazili první Litvínov 5:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kůrka 1 : 0
5. Gulaš 2 : 0
12. Gřegořek 3 : 0
31. Huml 4 : 0
47. Huml 5 : 0
48. Reichel 5 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic pokračují ve zlepšených výkonech z poslední doby. V dnešním duelu 30. kola extraligy porazili první Litvínov 5:1. Sami se tak posunuli na 12. příčku přes Znojmo a při výhře Vítkovic zároveň napomohli k sesazení Severočechů z vedoucí příčky.

Článek

V domácí svatyni se objevil místo stabilní jedničky Turka náhradník Kovář. Hned na začátku čtvrté minuty ho prověřil z levé strany Kubinčák, ale českobudějovický gólman bravurním zásahem ukázal, že bude důstojnou náhradou za zraněného spoluhráče. Do pásma Severočechů poté zatáhl kotouč agilní Kůrka, od bočního mantinelu nahodil najíždějícímu Kotrlovi, ale práci za ně dokončil vracející se litvínovský Heinisch, jenž nešťastně přesměroval letící puk za Fraňkova záda.

Za pouhých 24 vteřin už domácí vedli 2:0, když Gulaš na tři pokusy propasíroval puk za brankovou čáru. O dvě minuty později mohl bombou z levého kruhu zvýšit Huml, ale tentokrát se Franěk nenechal oklamat. Při vyloučení Šlégra se v palbě na litvínovskou klec vystřídala celá pětice Jihočechů, ale teprve pátý v pořadí, obránce Gřegořek, z dálky prostřelil Fraňka. Ten se ihned nechal vystřídat Hüblem. Dvojku hostí vzápětí po vtipné narážečce s Kuchejdou a Gulašem prověřil Hřebejk, na protější straně poté nedůsledná obrana domácích nechala zcela volného Viktora Hübla střílet na odkrytou klec, ale Kovář v pádu ukryl kotouč do lapačky.

Prvních deset minut prostředního dějství nepřineslo žádné zajímavé momenty. Nudná podívaná však skončila trestem Kubinčáka, při němž Huml z levého kruhu nejprve pálil do obránce, ale odražený puk mohutným nápřahem poslal počtvrté do litvínovské svatyně. Brankář Hübl se následně zapotil při akci Dudy s Veselým a po střele Kuchejdy se o střeleckou odpověď z protiútoku marně pokoušela dvojice Viktor Hübl - Kubinčák. Neúspěšný byl také sprint Květoně zakončený střelou do Hüblových betonů. Na vynikajícího Kováře v budějovické kleci nevyzrál opět Viktor Hübl, jenž nedokázal potrestat chybu Kuchejdy.

V úvodu třetího dějství nechal litvínovského gólmana vyniknout Melichárek a hned na to i dvojice Kůrka - Květoň. Severočeši se snažili zkorigovat výsledek, ale zázračnou Kovářovu lapačku neprostřelili Trávníček ani Kubinčák. Aktivitu v útočném pásmu vyvíjel i Lukeš, ale rovněž bez efektu. Uvolněně hranící Jihočeši naopak přidali pátou trefu. Po levém křídle se protáhl Melichárek, zezadu objel branku, bekhendem dal přesně na hůl Humlovi a ten z voleje zavěsil.

Domácí gólman Kovář nakonec ztratil neprůstřelnost až ve 48. minutě, kdy ho po spolupráci s Černým a Lukešem překonal zkušený Reichel. Šanci měl ještě Vrtek, na Kováře však nevyzrál. Ve zbytečně nervózním závěru se už skóre nezměnilo.

Mountfield České Budějovice - Litvínov 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Kůrka, 5. Gulaš (Hřebejk), 12. Gřegořek (Huml), 31. Huml (M. Hudec), 47. Huml (Melichárek, M. Hudec) - 48. Reichel (J. Černý, Lukeš). Rozhodčí: Fraňo - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 5:7, navíc Veselý - Reichel oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5350.
České Budějovice: Kovář - Poživil, Křegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš, od 26. navíc Mucha - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Mertl, Veselý (10.-20. min. Bílek) - Hřebejk, Gulaš, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Litvínov: Franěk (12. J. Hübl ml.) - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Vrtek. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: