Hlavní obsah

Bílí Tygři hlásí další podpis. Pod Ještědem zůstává ofenzivní opora

Liberec

Michal Bulíř oblékne liberecký dres i v příští sezoně. Osmadvacetiletý útočník s reprezentanímu zkušenostmi se dohodl s Bílými Tygry na novém ročním kontraktu. Klub o tom v pátek informoval v tiskové zprávě.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Útočník Michal Bulíř prodloužil smlouvu s Libercem.

Článek

Bulíř patří mezi hlavní ofenzivní esa Severočechů. Před čtyřmi lety pomohl mateřskému klubu k historickému titulu a také zisku čtyř Prezidentských pohárů. V následujícím ročníku rozšíří svoji sbírku extraligových startů, které sbíral výhradně pod Ještědem. V nohách má 404 zápasů s bilancí 109 gólů a 118 asistencí.

„Michal je už nyní liberecká ikona. Patří mezi nejlepší útočníky celé extraligy. Jsme rádi, že pokračuje a že nám v něm zůstává další lídr, který dokáže táhnout produktivitu našeho týmu," prohlásil kouč Patrik Augusta na adresu šikovného forvarda, jenž ve 36 zápasech uplynulé sezony nastřádal 39 bodů (18+21).

„Michal je ryzí odchovanec našeho klubu. V rámci extraligy neoblékal jiný dres a jsme velmi rádi, že tato fungující symbióza potrvá i v další sezoně. Je živým důkazem naší dlouholeté systematické práce s mladými hráči a potvrzením, že v Liberci umíme vychovat talenty mezinárodních kvalit," připomněl generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Syn bývalého prvoligového fotbalisty Petra Bulíře okusil v předloňské sezoně i angažmá v KHL, když pod vedením trenéra Josefa Jandače nasázel za Magnitogorsk ve 40 utkáních sedm gólů a přidal osm nahrávek. Dva góly a asistenci pak přidal v play off, v němž Metallurg vypadl v osmifinále s Ufou.

Bulíř se stal po kapitánu Jelínkovi a ostříleném obránci Šmídovi dalším hráčem, který se s Libercem domluvil na nové smlouvě.

Reklama

Související témata: