Hlavní obsah

Vítkovice otočily zápas se Slavií a dál vedou ligu, vyhrál i Litvínov

PRAHA

Hokejisté Vítkovic na domácím ledě porazili ve 31. kole hokejové O2 extraligy Slavii Praha 6:3 a utvrdili si vedoucí příčku v tabulce. Výhru Slavil i druhý Litvínov, který přehrál Karlovy Vary. Sparta prohospodařila tříbrankové vedení, přesto vyhrála nad Třincem 5:4 po penaltách a posunula se na třetí místo. Znojmo porazilo Zlín 4:3, Kladno si poradilo s Pardubicemi 5:4 po samostatných nájezdech. Liberec zdolal Mladou Boleslav 4:3.

Článek

Zápas mezi třetí Slavií a vedoucím týmem soutěže Vítkovicemi byl šlágrem kola. Ostravský klub u příležitosti oslav 80 let založení klubu slavnostně vyvěsil u stropu dresy Vlacha, Kaspera a Mikoláše, ikon týmu. Slavnostnímu ceremoniálu tleskali domácí fanoušci, které však v desáté minutě rozesmutnil Červenka, jenž nadvakrát překonal Pince. Vítkovičtí vyrovnali v přesilové hře, v níž se trefil Svačina.

Další změna skóre se udála ve druhém dějství, opět při výhodě jednoho muže v poli Vítkovic. Přesto to byl Pinc, kdo musel lovit puk ze své sítě. Rozehrávku atakující Beránek totiž získal kotouč a bekhendem poslal Pražany do vedení. Třetí branku přidal třináct vteřin po zahájení třetí třetiny Hruška. Poté ale Vítkovice zavelely k velkému obratu. Během dvou a půl minut otočily po gólu Ondřeje a dvou trefách Burgera. Vítkovice nakonec slavily vítězství 6:3.

Litvínov smazal tříbrankové manko

Vývoj utkání mezi domácím Litvínovem a Karlovými Vary se přeléval z jedné strany na druhou. Severočeši chtěli ukončit sérii tří porážek v řadě, ale v první třetině o tom moc nepřesvědčili. Úvodní část totiž prohráli po brankách Pecha, Kumstáta a Skladaného 0:3. Druhá třetina ale byla naopak v režii druhého týmu extraligy. Litvínov ji vyhrál 4:1. O tom, že všechny body nakonec získá domácí mužstvo, rozhodl ve 45. minutě svým přesným zásahem Lukeš.

Domácí Sparta si s Třincem na domácím stadiónu sice nechala vstřelit první branku od Kanka, třemi brankami Gulašiho a navrátilců do sestavy Tona a Langhammera vyhrála úvodní část 3:1. Když ještě přidal v 49. minutě branku Broš, nikdo už nepochyboval o tom, že Pražané dovedou zápas do vítězného konce. Ale Oceláři se vzepjali k parádnímu výkonu. Po gólech Peterka, Květoně a Baleje třicet vteřin před koncem utkání si Moravané zajistili prodloužení. V tom branka nepadla. Sparta přesto rozhodla o svém vítězství, když v nájezdech byli úspěšní Kratěna a Výborný.

Bělohlav zařídil Kladnu výhru po nájezdech

S bilancí šesti výher v řadě na domácím ledě přivítalo Kladno Pardubice. Středočeši po většinu času tahali za delší konec. Po brance Tomajka ve 24. minutě vedli už 3:1. Moelleru se podařilo vyrovnat po brankách Somíka a Koukala. Na gól Horny ze 45. minuty dokázal odpovědět čtyři minuty před koncem Starý a zápas se prodlužoval. V nastavení už branka nepadla a o vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. V těch zajistil výhru domácímu Kladnu Bělohlav.

Sérii tří zápasů bez bodového zisku ukončili hráči Znojma. Ti na svém ledě přivítali Zlín a byli to právě domácí, kteří drželi otěže zápasu ve svých rukou. Po trefách Hamana a Svobody sice snížil Hamrlík, domácí ale o své výhře rozhodli v druhé polovině druhé třetiny. Dopita a Selinger zvýšili na tříbrankový rozdíl. O zdramatizování zápasu se minutu a půl před koncem třetí třetiny pokusil Kollár, ale Znojmo nakonec porazilo Zlín 4:3.

Poslední Mladá Boleslav se představila na ledě Liberce. V průběhu zápasu se ani jeden z týmů neprobojoval k vyššímu než jednobrankovému vedení. O zisku všech bodů pro domácí nakonec rozhodl ve 46. minutě svou druhou brankou v zápase Podkonický.

Hokejová O2 extraliga - 31. kolo:
Plzeň - České Budějovice 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)on-line
Pátek 12. prosince:
Vítkovice - Slavia Praha 6:3on-line
Branky: 19. Svačina, 45. a 47. Burger, 47. Ondřej, 51. Kvapil, 56. Klimek - 10. Červenka, 37. Beránek, 41. Hruška
Litvínov - Karlovy Vary 5:4on-line
Branky: 21. Lukeš, 23. V. Hübl, 28. Šlégr, 28. Bahenský, 45. Lukeš - 6. Pech, 8. Kumstát, 13. Skladaný, 35. Košťál
Znojmo - Zlín 4:3on-line
Branky: 17. Haman, 23. J. Svoboda, 36. Dopita, 41. Selingr - 30. Hamrlík z tr. střílení, 42. Rachůnek, 59. Kollár
Kladno - Pardubice 5:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 3. Valský, 23. Kalla, 24. Tomajko, 45. Horna, roz. nájezd Bělohlav - 15. Starý, 34. Somík, 37. Koukal, 56. Starý
Sparta Praha - Třinec 5:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 8. Gulaši, 12. Ton, 18. Langhammer, 49. Broš, roz. náj. Výborný - 6. Kanko, 54. Peterek, 55. Květoň, 60. Balej
Liberec - Mladá Boleslav 4:3on-line
Branky: 4. P. Nedvěd, 26. Bartovič, 32. a 46. Podkonický - 1. Rod, 15. Boháč, 40. Barinka z tr. střílení

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice