Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 4:3Štěpánek vychytal Vítkovicím výhru po nájezdech nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Trnka 1 : 0
22. Matějovský 1 : 1
26. Varaďa 2 : 1
30. Krstev 3 : 1
47. Dvořák 3 : 2
53. Kracík 3 : 3
65. Burger 4 : 3

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic v nedělním extraligovém utkání proti Plzni nezopakovali skvělou páteční závěrečnou třetinu proti Slavii a tentokrát ztratili nadějné vedení 3:1. Hosté z Plzně dvěma brankami vyrovnali, nicméně v nájezdové sérii se opět stal králem vítkovický náhradní gólman Jakub Štěpánek. Neinkasoval ani při jednom z pěti pokusů soupeře a vychytal Ostravanům další bod navíc.

Článek

Po několika klidných úvodních minutách vytáhly Vítkovice na přelomu 7. a 8. minuty ze svého rukávu dva krásné pasy do přebrankového prostoru. Korhoň ale Šimíčkovu přihrávku netrefil, Svačinova rána z první po Petrovického příhře skončila v Málkově lapačce. O minutu později obral Krsteva v obranném pásmu Kovář a vítkovický bek nepochopitelně přestal hrát.

Mladý plzeňský útočník však Pince nedokázal objet. Plejáda šancí pokračovala opět na druhé straně. Do zajímavé příležitosti se dostal Krenželok, ale ani on svými manévry Málka neoklamal. K brance domácím pomohla až přesilová hra. První Krstevova rána trefila pouze Kvapila operujícího v předbrankovém prostoru, opakované nahození už ovšem šikovně tečoval Trnka a Vítkovice vedly 1:0.

Plzeň na úvodní branku našla odpověď až na začátku druhé části. V ní se po rychlém brejku dostal k opuštěnému puku v mezikruží Matějovský a trefil se přesně pod horní tyč Pincovy branky. O dvě minuty později se před vítkovickým brankářem objevil osamocený Kracík, položil si Pince, ale mezi tři tyče se netrefil. Ve 26. minutě Ostravané vytvořili před Málkem závar, ze kterého profitoval Varaďa. Prodral k opuštěnému kotouči a pod betonem zasunul puk do plzeňské klece - 2:1. Těsně před polovinou zápasu pak vítkovické vedení pojistil tvrdou střelou od modré čáry Krstev - 3:1.

Plzeň ovšem nesložila zbraně a i když nedokázala proměnit tři přesilové hry v druhé polovině prostřední části, pokračovala v aktivitě dále. Odměny se Západočeši dočkali na počátku 47. minuty, kdy Dvořák šikovně tečoval Dreslerovu bekhendovou střelu a domácí najednou vedli pouze o gól. Vítkovice byly v poslední třetině o poznání pasivnější a do šancí se i v dalších minutách dostávali spíše hosté.

Tomas v 53. minutě sice ještě neuspěl, ale chvíli po něm už po nepřehledné situaci protlačil puk pod Pincem do sítě Kracík a vyrovnal. V závěrečných minutách už diváci v ostravské haly příliš šancí neviděli. Tomasova střela v 56. minutě přistála na plexiskle za brankou, Burgerův pokus po pěkné individuální akci zastavil Málek.

Když Ostravané nevyužili ani závěrečnou přesilovku, dospělo utkání do prodloužení. V něm mohl rozhodnout Varaďa, kterému poslal pěknou přihrávku na teč Petrovický, ovšem kotouč skončil v klíně plzeňského brankáře. Diváci se tak dočkali samostatných nájezdů, v nichž už tradičně došlo na střídání gólmana ve vítkovické brance. Ostravskému mužstvu tento tah přinesl druhý bod - zatímco Štěpánek pokryl všech pět nájezdů hostujícího týmu, Burger se v páté sérii ze svého třetího pokusu trefil a zajistil domácímu týmu před reprezentační pauzou dvoubodové vítězství.

Vítkovice Steel - Lasselsberger Plzeň 4:3 po sam. náj. (1:0, 2:1, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Trnka (Krstev, Kvapil), 26. Varaďa (Klimek, Petrovický), 30. Krstev (Burger, Petrovický), rozhodující nájezd Burger - 22. Matějovský (Kracík, Tomas), 47. Dvořák (Dresler, Benák), 53. Kracík (Fabuš). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:7, navíc Smrek (Plzeň) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 4471.
Vítkovice: Pinc (na nájezdy Štěpánek) - Jurečka, Ovčačík, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Ondřej, Petrovický, Svačina - Klimek, R. Hruška, Varaďa - Kvapil, Burger, Krenželok - Korhoň, Šimíček, Štefanka. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Plzeň: Málek - Dresler, Benák, Smrek, Martinec, Pácal, Redlihs, Jeřábek - Fabuš, Šinágl, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Kubica, Laš. Trenéři: Hynek a Razým.

Reklama

Související témata: