Hlavní obsah

Bednář: Jednou to přijít muselo, puk se mi postavil

Do pondělního večera měl kanonýr hokejové Slavie Jaroslav Bednář na své hokejce devět úspěšně zvládnutých samostatných nájezdů za sebou. Proti Českým Budějovicím ale tahle parádní bilance skončila. Bednář netrefil pořádně puk a jeho tým nakonec odcházel poražen. "Už předtím jsem mluvil o tom, že přijde okamžik, kdy mě buď gólman vychytá, nebo mi puk nesedne. A to se potvrdilo teď," tvrdil po zápase.

Článek

Asi jste čekal, že jednou ta vaše série úspěšných nájezdů musí skončit...

Já na to vůbec nemyslel. V tom momentě, kdy se tam brankáři otevřelo místo nad lapačkou, tak jsem se rozhodl vystřelit, a zrovna se mi ten puk postavil...

Slavia se teď trápí, na každý bod se hodně nadřete...  

Je to taková momentální krize. Pořád se to s náma veze a ještě jsme se z toho nedostali. Je to jenom na nás.

Je to i tím, že jste hráli v posledních zápasech tak často venku?

Každopádně. Venku hraješ pod tlakem, lidi na tebe řvou... Je to podstatně nepříjemnější, než na domácím ledě, kde tě tlačí dopředu fanoušci. Navíc taky máme úzké kluziště, zatímco venku se hraje na velkém. Samozřejmě to nebereme jako výmluvu, ale je všeobecně dané, že venku se hraje hůř, než doma.

Následná reprezentační pauza vám tedy může jen pomoci... 

Můžeme být za ni jen rádi. Ta přestávka nás může nakopnout, musíme potrénovat a nabrat sílu. Abysme mohli předvádět takové výkony, jako v září.

Sledujete pozorně svoje postavení v tabulce?

Tabulka je momentálně strašně narvaná. Až skoro po jedenácté místo jsou týmy nacpané s rozdíly jen několika bodů. Teď budeme hrát pár zápasů doma a bude to jen na nás, jestli budeme v tabulce klesat, nebo půjdeme nahoru. Nikdo to za nás neuhraje. Asi se už opakuju, ale je to tak.

Budou pro vás následující zápasy už klíčovou fází sezóny, kdy by se mělo rozhodnout o možném úspěchu klubu?

Vůbec ne, vždyť je jen něco po polovině sezóny. Ještě je hromada času, ale zase nemůžeme ponechat nic náhodě. Na druhou stranu je lepší, že prožíváme krizi teď, než kdyby to bylo na konci února a vypadli jsme v prvním kole play-off.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 32. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články