Hlavní obsah

Slavia - Liberec 4:3Slavia zásluhou povedené druhé třetiny zdolala Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Červenka 1 : 0
26. Hruška 2 : 0
27. Micka 3 : 0
32. Bartovič 3 : 1
33. Doležal 4 : 1
45. Blatný 4 : 2
49. Plodek 4 : 3

PRAHA

Hokejisté Slavie potvrdili nedělní výhru nad vedoucím Litvínovem, když na domácím ledě přehráli Liberec 4:3. Bílým Tygrům se stal osudný výpadek z úvodu druhé třetiny, kdy za bezbrankového stavu během necelých pěti minut hned třikrát inkasovali. Ve třetí části se sice hosté nadechli k mohutnému náporu, pátou porážku na kluzišti soupeře v řadě ale neodvrátili.

Článek

Slávisté se sice v prvních minutách nechali Tygry zatlačit do defenzivy, ve čtvrté minutě pak ale zahrozili. Beránek elegantní zadovkou vybídl Nováka k samostatnému postupu na Fikrta, ten ale jeho pokus vyrazil ramenem nad. Hosté se do první nadějnější pozice dostali při přesilovce v desáté minutě, Plodek se Šachlem z hranici brankoviště puk za Nerudu nedotlačili.

Slávistický brankář se vyznamenal i o chvíli později, proti Podkonického ráně z levého kruhu si povyjel a kotouč ztlumil. V třinácté minutě pohotově sklepl Modrého střelu od modré Nedorost a Nerudu musela zachránit pravá tyč. Krátce před koncem úvodní části našel Vondrka u pravé tyče hlídkujícího Beránka, tomu vystavil stopku až Fikrtův beton.

Během pěti minut nasázela Slavia tři branky

Hned v úvodu druhé části hráli hosté přes minutu ve třech. Už v klasické početní výhodě vyslal Kadlec střílenou přihrávku na před brankou číhajícího Červenku, kterému stačilo jen nastavit hůl. V šestadvacáté minutě využili Pražané další přesilovou hru už po pěti vteřinách. Kadlecův projektyl sice mířil mimo, kotouč se ale od zadního mantinelu vrátil k nekrytému Hruškovi, který měl před odkrytou klecí snadnou úlohu.

Za necelou minutu už Tygři prohrávali o tři branky. Po pravém křídle se prohnal Micka, Fikrt puk jeho střelu švihem v lapačce neudržel a puk pomalým tempem zamířil za brankovou čáru. V osmadvacáté minutě byli Severočeši blízko gólu, Dernerova dělovka od modré se ale od tyče odrazila zpátky do hry, což po následné konzultaci s videorozhodčím potvrdil i sudí Husička. Video přišlo na řadu i na opačné straně, i v tomto případě se ovšem skóre neměnilo, Kraft dopravil kotouč do sítě vysokou holí.

Fikrt po čtvrtém gólu přenechal své místo Stejskalovi

V 32. minutě si v signalizované výhodě sjel mezi kruhy Bartovič a Neruda se proti jeho střele k levé tyči nestačil včas přesunout. Jenže o minutu později už Slavia znovu vedla o tři branky. Doležal se natlačil před branku a pod padajícím Fikrtem zvýšil na 4:1. To už bylo na libereckou brankařskou jedničku příliš, své místo přepustil Stejskalovi. Ten se vytáhl už po necelých dvou minutách, když reflexivně lapil Beránkovu ránu švihem.

Po pěti minutách hry ve třetí třetině vykřesal Tygrům naději na bodový zisk Blatný, který se důrazně probil až přes Nerudu, jehož následně i prostřelil. V čtyřicáté deváté minutě se Liberci podařilo snížit již na rozdíl jediné branky. Klimenta našel zadovkou zpoza branky Plodka, který překonal dezorientovaného Nerudu. Hne po vhazování mohlo být srovnáno, najíždějícímu Šachlovi ale obětavým zákrokem daleko za brankovištěm padl pod nohy Neruda a kotouč odpálil do bezpečí.

<span>Na konci 56. minuty mohl srovnat Kašpařík, úplně sám před nerudou ale neuspěl. Vítr z plachet vzal Tygrům tři a půl minutu před třetí sirénou zbytečným faulem Žabka. Sedmdesát šest vteřin před koncem základní hrací doby si Liberec vyžádal oddechový čas, po kterém zůstal Stejskal na střídačce a hosté hráli power-play. Vyrovnání se už ale nedočkali.</span>

Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:0, 4:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. Červenka (Kadlec, Bednář), 26. D. Hruška (Kadlec, Beránek), 27. Micka (P. Jelínek), 33. Doležal (Tomica, Sloboda) - 32. Bartovič (Šachl, Blatný), 45. Blatný (Modrý, Bartovič), 49. Plodek (Klimenta, J. Moravec). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 5534.
Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Špelda, Žižka, Drtina, Sloboda, Kolařík, J. Novák - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, P. Jelínek, Tomica - Kraft, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Liberec: Fikrt (33. Stejskal) - Holub, Modrý, J. Moravec, Jiruš, Zíb, Derner, Žabka - Nedorost, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Podkonický - Bartovič, Blatný, Šachl - Vantuch, Pabiška, Dušek. Trenéři: Pešan, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.